Kada se olimpijski snovi sruše za tren: Britanija tuguje zbog šampionke

Eliza Kristi je desetostruka šampionka Evrope, prva Evropljanka koja je osvojila titulu šampionke svijeta u brzom klizanju - short track, ali još nema odličje sa najvećeg takmičenja
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2018. 12:15h

U danu kada je Marit Bjergen postala najtrofejnija olimpijka, kada je Ester Ledecka šokirala svijet pobjedom u superveleslalomu, Britanka Eliza Kristi mogla bi da ponese nezvaničnu titulu najmaleroznijeg učesnika Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu.

Zapravo, njeni olimpijski snovi, koji su počeli da se ruše prije četiri godine u Sočiju, pretvorili su se u košmar na takmičenjima u Južnoj Koreji.

Britanka i jedna od najboljih klizačica na svijetu doživjela je danas teške povrede u trci na 1.500 metara (short track), nakon što je u borbi za poziciju pred finiš Kineskinja Li Đinju prešla klizaljkom preko njene ruke i izbacila je sa staze.

Kristi je, zatim, udarila u zaštitnu ogradu, a na nosilima i bandažirana je napustila dvoranu.

Time je vjerovatno ugašena i njena posljednja nada da će u Pjongčangu doći do prve olimpijske medalje u karijeri.

Ona je desetostruka šampionka Evrope, prva Evropljanka koja je osvojila titulu šampionke svijeta u brzom klizanju - short track, ali još nema odličje sa najvećeg takmičenja.

U Sočiju je prije četiri godine diskvalifikovana sa sve tri finalne trke - na 500, 1.000 i 1.500 metara, zbog tehničkih grešaka, a prije nekoliko dana u Pjongčangu je osvojila četvrto mjesto u trci na 500 metara.

Galerija

Bonus video: