Hiljade sati MTV-evog programa na internetu

Na web adresi Archive.org posjetioce očekuje kompletan program sa svim legendarnim emisijama kao što su "Headbanger's Ball" i "120 Minutes
239 pregleda 0 komentar(a)
MTV, Foto: MTV
MTV, Foto: MTV

Koliko ste puta čuli onu foru kako se MTV 90-ih zapravio bavio muzikom? Danas, kada na ovom kanalu dominiraju razni rijaliti i šaljivi programi, mnogi se sa nostalgijom sjećaju kada je prva globalna muzička televizija bila reper u muzičkoj industriji, popularizujući žanrove kao što su grandž, hip hop, trip hop i drugi.

Tokom 80-ih i 90-ih MTV je značajno uticao i na tadašnju jugoslovensku omladinu i otvorio im je cijeli jedan novi svijet muzike. Tako će one koji sa nostalgijom gledaju na to vrijeme vjerovatno obradovati vijest da su hiljade sati programa MTV-a, emitovanog u periodu od 1981. do 1989. sa VHS-a prebačeno na internet.

Za one mlađe biće to prava muzička riznica za istraživanje najvažnije pop kulturnog TV kanala. Na web adresi Archive.org posjetioce očekuje kompletan program sa svim legendarnim emisijama kao što su "Headbanger's Ball" i "120 Minutes", spotovi, džinglovi, pa čak i reklame iz vremena 80-ih.

Bonus video: