Izašla pjesma koju je Damir Urban radio sa fanovima

U projektu je učestvovao veliki broj aktera, kako poznatih muzičara, tako i fanova Urbana & 4, te organizacije poput Centra za autizam
375 pregleda 0 komentar(a)
Damir Urban, Foto: Damir Urban
Damir Urban, Foto: Damir Urban

Pandemija koronavirusa u Hrvatskoj, kao i u ostatku svijeta, nije tamošnjeg poznatog umjetnika Damira Urbana i njegov prateći bend 4 koji su i za vrijeme sprovođenja mjera protiv virusa bili izuzetno aktivni.

Osim što su držali koncerte u autobusu koji je putovao Rijekom, Urban i ekipa su ranije objavili demo svoje pjesme "Pseća oluja" i pozvali fanove da im se pridruže u kreaciji ove numere i spota za nju na bilo koji način na koji misle da mogu. Finalni rezultat je sad pred nama.

Pjesma u čijem stvaranju je učestvovao ogroman broj ljudi, od poznatih muzičara kao što su Amira Medunjanin, Ivan Dečak, Nikša i Goran Bratoš, Rade Šerbedžija preko manje afirmisanih do organizacija poput Centra za autizam konačno je dostupna na internetu, a njen miks potpisao je Sandi Bratonja, inače basista i klavijaturista u Urbanovom sastavu 4. "Pseću oluju" prati i spot koji je takođe radio Bratonja, dok je za tekst i muziku bio zadužen Damir Urban.

Bonus video: