ZOI

Salihović se priprema za dobar nastup u Pjongčangu

Salihović je posljednji crnogorski učesnik u Pjongčangu a na stazu će 18. fabruara u olimpijskom veleslalomu
135 pregleda 0 komentar(a)
Eldar Salihović, Foto: Boris Pejović
Eldar Salihović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.02.2018. 13:36h

Zimske olimpijske igre (ZOI) i nastup na najvećoj smotri zimskih sportova predstavljaju ispunjenje dječačkog sna i stepenicu više na sportskom i skijaškom putu, kazao je crnogorski predstavnik u Pjongčangu, Eldar Salihović.

On će 18. februara nastupiti u veleslalomu, dok će četiri dana kasnije voziti slalom.

Salihović je kazao da staza odlična i da je snijeg tvrd, navodeći da je to dobra polazna tačka za takmičare sa visokim startnim brojevima. On je naglasio da je slalom njegova disciplina, ali da dobar nastup očekuje i u veleslalomu.

"Slalom je disciplina koja je oduvijek bila moj adut. Dosta sam trenirao veleslalom u prethodnom periodu tako da ne očekujem veliku razliku u toj disciplini", kazao je Salihović.

On nije želio da licitira plasmanom i zaostatkom kojim bi bio zadovoljan.

"Biće to plasman koji će ocrtati moje trenutno skijanje. Želja je da zaostatak bude pristojan", kazao je Salihović.

On vjeruje da će ZOI biti odskočna daska u njegovoj karijeri.

"Vjerujem da će predstavljati jednu stepenicu više ka mom prije svega sportskom, a onda i skijaškom putu", rekao je Salihović.

On je, podsjećajući na odlične rezultate u mlađim kategorijama, kazao da bi se oni uz ozbiljnija ulaganja mogli ponoviti i u seniorskoj konkurenciji.

"Za seniorsku konkurenciju treba malo više strpljenja, u dječijoj konkurenciji svi rezultati i ulaganja dolaze brže. Za razliku od seniorske konkurencije gdje mnogi sportisti čekaju i do deceniju da bi se snovi ostvarili, a naporan rad isplatio", kazao je Salihović.

Preporučujemo za Vas