Balević pobjegao nakon što je kolima udario Bakića, imao je 2,01 promila alkohola u organizmu?

150 pregleda 0 komentar(a)
Policija, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Policija, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 16.02.2018. 12:36h

Beranska policija uhapsila je Petra Balevića zbog sumnje da je kolima udario Davora Bakića (36) iz Andrijevice koji je tom prilikom smrtno stradao.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, beranska policija je 15. februara 2018. godine oko 20.50 časova, obaviještena da se u mjestu Dolac u Beranama, na staroj aerodromskoj pisti, dogodila saobraćajana nezgoda u kojoj je smrtno stradao pješak, dok je nepoznati vozač pobjegao sa lica mjesta.

"Policajci su pronašli oštećeno vozilo u blizini aerodromske piste u naselju Pešca za koje su posumnjali da je učestvovalo u ovoj saobraćajnoj nezgodi. Beranski policajci su u porodičnoj kući u mjestu Pešca uhapsili P.B. za kojeg se sumnja da je upravljajući vozilom marke "VW Golf", beranskih registarskih oznaka, izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je smrtno stradao D.B. Vozač P.B. je tom prilikom, kako se sumnja, krećući se iz pravca mjesta Dolac ka mjestu Pešća, prolaskom preko stare aerodromske piste udario pješaka D.B, nakon čega je pobjegao. Policajci su tom prilikom alkotestirali P.B. i utvrdili da je ima 2,01 g/kg alkohola u organizmu", kazali su iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je o događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je obavijestio državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama da izvrši uviđaj u saradnji sa policajcima iz Berana i vještakom saobraćajne struke.

"Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim djelom nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: