NAGODILI SE SA TUŽILAŠTVOM

Sud prihvatio: Bračnom paru Šaković godinu i po zatvora

Sutkinja i tužiteljka su se složile da je to adekvatna kazna za Šakoviće, obzirom da su i ranije više puta osuđivani za krivična djela iz oblasti nasilja
784 pregleda 6 komentar(a)
Marko Šaković, Foto: Filip Roganović
Marko Šaković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.02.2018. 12:17h

Marko Šaković je osuđen na 11 mjeseci zatvora, a njegova supruga Nataša Šaković odrobijaće sedam mjeseci zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Tako se bračni par Šaković dogovorio sa tužiteljkom Biljanom Medenicom, a sutkinja Željka Jovović danas je prihvatila sporazum o priznanju krivice.

Prema nagodbi ilegalno oružje će biti oduzeto Šakovićima.

Sutkinja i tužiteljka su se složile da je to adekvatna kazna za Šakoviće, obzirom da su i ranije više puta osuđivani za krivična djela iz oblasti nasilja.

Krivičnim zakonikom predviđena je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Marko Šaković je optužen da je 20. decembra prošle godine oko 22.30 časova, u dvorištu svoje porodične kuće, u torbici koju je nosio sa sobom neovlašćeno držao tri pištolja.

U optužnom predlogu piše da je Šaković bacio torbicu kada je primijetio policajca, a da je njegova supruga nakon toga pokušala da sakrije oružje. Nakon hapšenja bračnog para Šaković iz Uprave policije saopštili su da im je Marko prvo bježao automobilom, a potom i pješice u pravcu brda Gorica.

Kada su ga uhapsili, kod njega nijesu pronašli oružje, ali su u žbunju pronašli njegovu suprugu, a nedaleko od nje i torbicu sa pištoljima.

Marko Šaković i njegov brat Milić Minja Šaković odslužili su zatvorske kazne zbog ubistva Miroja Baošića, 2005. godine.

Šakoviće policija dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom.

Preporučujemo za Vas