Izložba „5 kuća: 1 puta 1 puta 3”

„Kraljevina Koreta“ je izlagana na Oktobarskom salonu u Beogradu, a predstavljena je i publici u Helsinkiju, Lajpcigu, Berlinu, i to u formi izložbi, predstava, radio-drama, itd
0 komentar(a)
izložba tivat
izložba tivat
Ažurirano: 16.02.2018. 11:05h

Otvaranje izložbe Vojislava Klačara, pod nazivom “5 kuća: 1 puta 1 puta 3”, u galeriji ljetnjikovca “Buća-Luković” u Tivtu, biće upriličeno večeras u 19 časova.

Izložbu koju organizuje JU „Muzej i galerija“ Tivat, otvoriće producent, mr Janko Ljumović.

Vojislav Klačar, koji će se večeras prvi put predstaviti crnogorskoj publici, je umjetnik aktivan u oblasti višemedijskog stvaralaštva. Njegova višegodišnja umjetnička praksa „Kraljevina Koreta“ obuhvata: skulpture, crteže, digitalne slike, internet prezentacije, video-radove, performanse, dramske tekstove i pozorišne instalacije.

„Kraljevina Koreta“ je izlagana na Oktobarskom salonu u Beogradu, a predstavljena je i publici u Helsinkiju, Lajpcigu, Berlinu, i to u formi izložbi, predstava, radio-drama, itd.

Radovi koji će biti izloženi u „Muzeju i galeriji“ Tivat segment su „Kraljevine Korete“, koju čini kontinuirana praksa izvođenja političkih procesa unutar ove imaginarne države. Za njihove potrebe nastaju i mijenjaju se: političke partije i koalicije, njihovi programi, članovi, različiti dokumenti, sheme, mape, grbovi, odnosno, artefakti kao što su: kolaži, crteži, skulpture, tekstovi, i tako dalje.

Vojislav Klačar je rođen 1977. godine u Bihaću. Od 1995. godine Klačar živi i radi u Beogradu. Osnovne studije je završio na Fakultetu likovnih umetnosti, odsek Vajarstvo, u Beogradu u klasi profesora Mrđana Bajića 2006. godine. Doktorirao je 2012. godine, u Beogradu u grupi za višemedijsku umetnost, sa projektom “Gornji dom”.

Bonus video: