Pippo Corvino objavio novi singl

.Ova numera zapravo je obrada kompozicije Suzane Savof i Rafaela Majnharta koja je objavljena na kompilaciji "Because the World Is Round"
508 pregleda 0 komentar(a)
Filip Gavranović Pippo Corvino, Foto: Filip Gavranović Pippo Corvino
Filip Gavranović Pippo Corvino, Foto: Filip Gavranović Pippo Corvino

Da nema Miloša Karadaglića, naše gore lista na kojeg svo posebno ponosi kao svjetskog ambasadora Crne Gore , jednog od najboljih gitarista na svijetu, njegovu ulogu bi mogao da preuzme Filip Gavranović.

Podgorički gitarista koji živi i radi u Austriji već je stvrio ime za sebe na evropskom kontinentu, sarađivao sa brojnim muzičarima iz različitih kulturnih pozadina i etablirao se u jednog od globalno najpoznatijih naših klasičnih muzičara.

Gavranović je konačno objavio dugo očekivani singl "The Future or the Now)" koji je dostupa na svim poznatijim striming servisima i koji najavljuje njegova buduća izdanja. Ova numera zapravo je obrada kompozicije Suzane Savof i Rafaela Majnharta koja je objavljena na kompilaciji "Because the World Is Round" etikete Exit Universe, čiji osnivači su pomenuti muzičari. Gavranović je otkrio da mu je ova numera privukla pažnju još 2918.na nastupu Exit Universa, da bi inspirisan napravio instrumentalnu verziju koja je postala ovaj singl.

Kao i uvijek do sad, Gavranović je snimio i producirao pjesmu, a miks i mastering potpisuje Bobo Stanišić.

Famozni Korvino važi i za vrlo produktivnog i vrijednog muzičara koji je počeo da objavljuje svoje radove prije 11 godina kad je izašao njegov album prvijenac "The Wilderness". Do danas je izdao niz izdanja, od kojih su mnoga bila kolaboracije sa kolegama. Podgorički muzičar nastupao je širom svijeta i sarađivao sa kolegama kao što su Martin Ramsbel, Amil Belgen, Angela Trendl, a samo 2017. je objavio tri studijska albuma.

Crnogorska publika bila je u prilici da Pippa Corvina sluša prošlog proljeća na koncertima u Podgorici i Tivtu gdje je nastupio sa iranskim muzičarem Mahanom Mirarabom, sa kojim priprema album, a tad je otkrio i da radi na zajedničkom izdanju sa pjevačicom Natašom Mirković.

Kao i mnogi drugi muzičari spriječeni da nastupaju zbog globalne pandemije koronavirusa, PIppo Corvino je ovo pokušao da nadomjesti nastupima na društvenim mrežama, a kako je izgledao i zvučao jedan od njih pogledajte ovdje:

Bonus video: