Ivo Sivo iz Dječaka preporučuje literaturu za karantin

Ivo Sivo je sigurno, uz naravno Marčela kojem je književnost struka, jedan od najčitanijih repera sa ex Yu prostora
712 pregleda 0 komentar(a)
Ivo Sivo, Foto: Ivo Sivo
Ivo Sivo, Foto: Ivo Sivo

Jedan od članova hrvatske rep grupe Dječaci, Ivo Sivo važi za jednog od repera čiji stil je najbliži književnom, često djelujući kao poezija preko bita. Ivo Sivo je sigurno, uz naravno Marčela kojem je književnost struka, jedan od najčitanijih repera sa ex Yu prostora.

To su na portalu muzika.hr znali da iskoriste na pravi način, pa su tražili od splitskog repera da preporuči nekoliko naslova za čitanje u karantinu, a listu prenosimo u cjelosti uz karakeristične komentare Iva Siva.

Jozef Heler - Kvaka 22

U osmom razredu svidio mi se dizajn omota knjige pa sam je pročitao. Ispalo je da je to drugi dio. Tek godinama kasnije Ante Kunjašić mi je pozajmio prvi dio knjige, pa sam nakon njega ponovo pročitao i drugi. I dalje jedna od najdražih.

Zoran Ferić - Kalendar Maja

Čitao sam ovu knjigu jedno ljeto uz plažu i limunadu. Simpatična mi je Ferićeva fiksacija na bolest i smrt. I sam sam takav.

Milan Kundera - Knjiga smijeha i zaborava

Samo samj jednom sanjao da letim. Ta rečenica nema veze s ovom knjigom, ako te zanima što je u knjizi, pročitaj je.

Bohumil Hrabal - Strogo kontrolisani vozovi

Najčešće sanjam hiperrealne, pomalo dosadne snove.

E. M. Remark - Iskra života

Kad mi se u snovima dogodi nešto ekstremno, samo pomislim - nema šanse da je ovo stvarnost, da me ovoliko strah ili da ovoliko patim - i od tog trenutka na dalje preuzimam kontrolu nad snom.

Daglas Adams - Vodič kroz galaksiju za autostopere

Mislim da sam ovo pročitao i na engleskom i na hrvatskom, tamo negdje u adolescentskim godinama.

Erih From - Umijeće ljubavi

Jednom sam putovao trajektom od Splita do Miljeta i zaspao tokom čitanja "Imati ili biti" od Froma. Probudio se u Dubrovniku bez novca i mobilnog (ili novca na mobilnom). Ne mogu da se sjetim jesam li tad posjedovao mobilni telefon. Morao sam da žicam kune da bi iz govornice zvao roditelje koji su bili na Miljetu.

Bonus video: