Pogledajte novi spot Darka Rundeka

"Tekst inspirisan pitanjem ljudskosti i svime što gravitira oko toga pitanja. Nije lako uperiti prst. Perspektiva mijenja sve"
345 pregleda 0 komentar(a)
Darko Rundek, Foto: Darko Rundek
Darko Rundek, Foto: Darko Rundek

Darko Rundek i Ekipa objavili su novi singl "Tko su svi ti ljudi?", kao najavu predstojećeg dvostrukog EP-a "Brisani prostor".

Nakon prethodno objavljenog "Unutarnjeg glasa", slavni hrvatski muzičar se sa svojim bendom sad javio pjesmom bržeg i čvršćeg ritma, za koju je stihove napisao Roko Crnić, inače i član grupe Porto Morto.

"Koja je moja uloga? U kojoj cjelini? Što mi je činiti? Sad! Iz slušanja pjesme untrašnjeg glasa, koji nas zove, izbačeni smo u sudjelovanje u aktuelnom trenutku, u vanjskom svijetu koji više nije onaj koji smo mislili da poznajemo. Iz skladišta uloga koje smo navikli da igramo, nameću se naši uobičajeni karakteri, ali više ni jedan nije prikladan. Ko su svi ti ljudi koji ne znaju ćutati?", pita se Rundek.

Crnić objašnjava da je tekst inspirisan pitanjem ljudskosti i svime što gravitira oko toga pitanja.

"Nije lako uperiti prst. Perspektiva mijenja sve. Prisutnost. Prisutnost oslobađa i otvara potrebu za buđenjem potencijala ljudskosti u društvu koje luduje – izluđuje", objašnjava Crnić

Rundek i Ekipa uveliko spremaju dvostruki EP "Brisani prostor" koji će izaći za Menart. Ovo je izdanje proizašlo iz je iz susreta Darka Rundeka i grupe muzičara okupljene povodom slavljeničke turneje "Apocalypso Now" 2017.

Bonus video: