Uhapšena braća Lambulić i Petar Miranović: Oteli Kajošaja ili krenuli u policiju?

Policija tvrdi da im je prijavljena otmica, sagovornici bliski uhapšenima da je Kajošaj danima pratio braću Lambulić
2491 pregleda 24 komentar(a)
Podgorica, policija, Foto: Čitalac reporter
Podgorica, policija, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 16.02.2018. 10:36h

Braća Vjekoslav i Jugoslav Lambulić i Petar Miranović uhapšeni su juče zbog sumnje da su pretukli ​​Alberta Kajošaja iz Tuzi, a policija provjerava i da li su ga nakon toga oteli, tvrde iz te institucije.

Međutim, sagovornik blizak uhapšenima tvrdi da su Lambulići juče Kajošaja prepoznali kao osobu koja ih danima uhodi, i sa njim krenuli u podgorički Centar bezbjednosti. Braća Lambulić i Miranović uhapšeni su juče u policijskoj potjeri, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, nadomak zgrade podgoričke policije.

Nakon informativnog razgovora u policiji je zadržan i Aleksandar Miranović, otac Petra Miranovića.

Izvor iz Uprave policije kazao je “Vijestima” da im je oko 14 sati prijavljeno da su tri muškarca na Bulevaru revolucije, nadomak kružnog toka, nasilno ugurali četvrtog u “mercedes” i da su nakon toga krenuli u potjeru za njima.

“Automobilom, koji je u vlasništvu Miranovića, prvo je upravljao Petar Miranović. Tokom vožnje, dok je patrola jurila za njima, upravljač je preuzeo Jugoslav Lambulić, koji je pokušao da pobjegne kada smo prinudno zaustavili automobil”, tvrdi izvor iz policije. Isti sagovornik kazao je da su u automobilu zatekli Vjekoslava Lambulića, Miranovića i albanskog državljanina Alberta Kajošaja, nastanjenog u Tuzima.

“Jugoslav Lambulić je istrčao iz vozila i krenuo da bježi. Policajci koji su trčali za njim pronašli su odbačen pištolj, koji će se vještačiti kako bi utvrdili da li na njemu ima tragova nekog od trojice uhapšenih”, kazao je isti sagovornik.

Dodao je da je Kajošaj imao vidne povrede, koje su u Urgentnom bloku konstatovane kao teške:

“Lambulićima i Miranoviću na teret se stavlja nanošenje teških tjelesnih povreda, a tužilac će se izjasniti da li ima osnova za krivično djelo neosnovano lišenje slobode”.

Sagovornik blizak Lambulićima i Miranoviću tvrdi da je istina sasvim drugačija i da trojica uhapšenih nijesu tukli ni oteli Tuzanina.

“Čak i prije nego je neko pokušao da ubije Vjekoslava, primijetili su da ih Kajošaj prati. Bio je gdje god su i oni. Prije dva dana sjedio je do njih u Hiltonu, potom u Hemeri, a juče su ga vidjeli u kafiću u kom su bili nadomak zgrade Javnog servisa. Kada su krenuli iz tog kafića pošao je za njima. Jugoslav je tada rekao bratu evo ga opet onaj iz Hiltona, nakon čega je Kajošaj krenuo da bježi”, tvrdi sagovornik “Vijesti”. Dodao je da je Jugoslav tada potrčao za Kajošajem i zaustavio ga.

“Imao je kapu, naočare, ranac. Prepoznali su ga kao osobu koja je pružala logistiku napadačima na Vjekoslava i pitali ga ko je. Prvo je glumio da ne razumije, zatim je rekao da je sa Kosova, a onda da je iz Dinoše, da ih ne prati i da je samo išao da popije piće, Kada su ga pitali da li će poći sa njima do policije, rekao je da nema ništa protiv, jer ništa ne krije. Zvali su Petra Miranovića da ih odveze do CB-a. Nakon par minuta policijski automobil pod rotacijom ih je zaustavio i privedeni su”, tvrdi sagovornik “Vijesti”.

Vjekoslav Lambulić je 12. februara za dlaku izbjegao smrt, kada je ka njemu, nepoznati napadač, ispalio četiri hica iz pištolja. Te noći, pola sata nakon ponoći, napadač ga je čekao u žbunu, pritrčao Lambuliću kada se parkirao “golfom” i zapucao. Lambulić je, međutim, bio brži i čim je primijetio maskiranog muškarca sa oružjem, pobjegao je. Lambulić je u septembru 2015. pravosnažno oslobođen optužbe da je učestvovao u švercu 25 kilograma kokaina.

Bonus video: