Samo sud ne vidi da je Alen Peročević vozio

Viši sud potvrdio oslobađajuću presudu Alenu Peročeviću, kazao je “Vijestima” njegov branilac, advokat Đorđe Đikanović
1348 pregleda 24 komentar(a)
Alen Peročević, Foto: Savo Prelević
Alen Peročević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.02.2018. 18:44h

Baranin Alen Peročević oslobođen je optužbi da je u septembru 2015. godine ukrao policijski “pajero” oznaka P-BR010.

Peročević je oslobođen jer sud nije uspio da utvrdi autentičnost snimka, na kom se vidi kako taj Baranin upravlja policijskim automobilom.

Njegov branilac, advokat Đorđe Đikanović “Vijestima” je kazao da je podgorički Viši sud Peročeviću potvrdio oslobađajuću presudu Osnovnog suda u Baru.

“Ovakvom odlukom potvrđeno je stanovište odbrane da je glavni dokaz optužbe - video snimak postavljen na server You Tube, te da samim postavljanjem na taj server isti dobija format koji je mreža predvidjela za pregled na njoj, čime se gubi njegova originalnost i autentičnost. S obzirom da ne postoji drugi pravno valjan dokaz da je okrivljeni počinio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret, on je u u nedostatku dokaza pravosnažno oslobođen optužbi”, kazao je Đikanović.

“Vijesti” su u junu 2016. godine, nakon što je redakciji dostavljen video snimak, objavile da je Peročević inspektora glumio u septembru 2015. godine, dok je na čelu barske policije bio Miloš Radulović. Navodno, vožnja gradom i obilaženje “uhapšenih” Peročevićevih prijatelja trajalo je najmanje sat.

Na snimku dostavljenom “Vijestima” vidi se da taj Baranin vozi džip registarskih oznaka P-BR010, a to vozilo koristila je Interventna jedinica barske policije.

Kamera jednog od Peročevićevih prijatelja snimila je trenutak kada taj Baranin pokušava da upali rotacije, dok se njegov prijatelj penje na krov defendera.

Čuje se kako neko od aktera snimka govori Peročeviću: “Inspektore, nećemo više nikad”...

“Stani, stani. Jesi počeo da snimaš... Alo, uhapšeni ste. Izlazite iz kuće. Pretres vozila”, vikao je Peročević, a potom se sa upaljenom rotacijom vozeći u rikverc udaljio.

Peročević je osuđivan zbog pokušaja ubistva, šverca droge, napada na policiju, nasilničkog ponašanja, teške tjelesne povrede, lažnog prijavljivanja.

Zbog dva ubistva u pokušaju, Peročević je kao maloljetnik osuđen na pet, odnosno četiri godine maloljetničkog zatvora.

On je 2012. godine osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu za ubistvo u pokušaju iz 2002. godine, a za podstrekivanje na ubistvo u pokušaju iz 2003. dobio je 18 mjeseci zatvora pravosnažnom presudom 2011. godine.

Iz Uprave policije od septembra 2015. do juna naredne godine nijesu odgovarali “Vijestima” da li je tačno da je jedna od bezbjednosno interesantnih osoba koristila policijsko vozilo. U junu su tvrdili da se Peročević mogao fotografisati u njihovom vozilu dok je ono bilo na popravci u servisu.

JWPlayer video mesto

Bonus video: