UPRAVA POLICIJE: MI NISMO STVORILI ZABUNU

Osuđenik iz Tuzle nije isti Nermin Šišić koji je osumnjičen za ubistvo bebe

Iako je upoređivanjem odmah bilo jasno da se ne radi o istoj osobi jer nemaju isti broj godina, provjerama je potvrđeno da ove dvije osobe – Nermin Šišić koji se nalazi u KPZ Zenica od septembra 2017. godine i Nermin Šišić koji je osumnjičen da je početkom februara počinio teško ubistvo na štetu djeteta u Podgorici imaju isto lično ime i prezime, ali da su im ostali podaci različiti
342 pregleda 11 komentar(a)
Nermin Šišić, Foto: Savo Prelević
Nermin Šišić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.02.2018. 16:21h

Nermin Šišić (28) iz Tuzle koji je koji se nalazi u KP Zenica, nije Nermin Šišić koji je osumnjičen za ubistvo 15-mjesečne bebe u Podgorici, saopšteno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

U pitanju su dvije osobe koje imaju isto lično ime i prezime.

Crnogrska Uprava policije je saopštila da nije odgovorna za zabunu.

"Zabunu nije stvorila Uprava policije MUP-a Crne Gore jer je Uprava policije u saopštenju koje je dato povodom događaja, poštujući prezumpciju nevinosti, dala samo inicijale osobe, broj godina i odakle je osumnjičena osoba. Naime, podsjećamo da smo u saopštenju koje smo, 05.02.2018. godine, dali naveli da su službenici CB Podgorica lišili slobode N.Š. (27) iz Tuzle – Bosna i Hercegovina, sa boravkom u Podgorici, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo iz čl. 144 t.6 i 7 KZCG, na štetu maloljetnog sina svoje nevjenčane supruge J.J, starog 15 mjeseci", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iako je upoređivanjem odmah bilo jasno da se ne radi o istoj osobi jer nemaju isti broj godina, provjerama je potvrđeno da ove dvije osobe – Nermin Šišić koji se nalazi u KPZ Zenica od septembra 2017. godine i Nermin Šišić koji je osumnjičen da je početkom februara počinio teško ubistvo na štetu djeteta u Podgorici imaju isto lično ime i prezime, ali da su im ostali podaci različiti (ime oca, godina rođenja Šišić osumnjičen za teško ubistvo u Podgorici je rođen 1990. godine itd).

"Takođe koristimo priliku da podsjetimo da Uprava policije, osim inicijala, godina starosti i mjesta rođenja i stanovanja, nije o N.Š, osumnjičenom za teško ubistvu u Podgorici, javnosti dala nijedan drugi podatak pa samim tim ni podatak vezano za eventualna druga krivična djela počinjena u Bosni i Hercegovini sa kojima se u pojedinim medijima ovo lice dovodilo u vezu", saopštili su iz Uprave policije.