Crna Gora sa pet karatista u Dubaiju

Navodi se da će se u borbama takmičiti članovi Omladinca, Mario Hodžić (do 67), Ana Drašković (do 55) i Marina Raković (do 68), a u katama Biserka Radulović iz Budućnosti i član Podgorice, Mijat Vojvodić.
58 pregleda 0 komentar(a)
Marina Raković, Foto: Privatna arhiva
Marina Raković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.02.2018. 15:05h

Crnogorski karate na turniru Premijer lige u Dubaiju predstavljaće pet takmičara, saopšteno je iz Karate saveza.

Navodi se da će se u borbama takmičiti članovi Omladinca, Mario Hodžić (do 67), Ana Drašković (do 55) i Marina Raković (do 68), a u katama Biserka Radulović iz Budućnosti i član Podgorice, Mijat Vojvodić.

Za sjutra planiran je nastup Hodžića, Drašković i Radulović, dok će Vojvodić i Raković na tatami u subotu.

Bronzani sa seniorskog šampionata Evrope, Mario Hodžić kazao je da mu je nastup u Dubaiju značajan zbog sakupljanja bodova za ostvarenje još jednog cilja - plasmana na Olimpijeske igre u Tokiju.

"Cilj mi je, kao i na svakom takamičenju, borba i osvajanje jedne od medalja. Na turniru Premijer lige u Parizu, krajem januara, imao sam veoma loš nastup, tako da ću se potruditi da ispravim to u Dubaiju. Hvala Međunarodnom olimpijskom komitetu bez čije stipendije ne bih mogao učestvovati na turnirima Premijer lige, kao i svom klubu Omladinac", rekao je Hodžić agenciji MINA.

On je bio bronzani i na šampionatima svijeta na Tenerifama i Evrope u Sočiju u konkurenciji mlađih seniora.

Prema riječima Drašković, nastup u Dubaiju biće joj dobra provjera za Evropsko prvenstvo (EP) u Novom Sadu.

"Odlazak na Premijer ligu poslužiće mi da povjerim trenutnu formu i što bolje se psihički pripremim za predsojeće EP u Novom Sadu. Konkurencija je jaka, daću sve od sebe da osvojim medalju. Zahvaljujem se Upravnom odboru Karate kluba Omladinac i treneru Žarku Rakoviću što su mi omogućili da učestvujem na turnirima u Parizu, Gvadalahari i Dubaiju i nastavim borbu za olimpijsku normu", rekla je Drašković.

Radulović je kazala da se od novembra priprema za novu sezonu, podsjećajući da je uspješno otvorena turnirom u Samoboru.

"Trenirala sam naporno, vrijedno kao da je svaka Premijer liga prvenstvo svijeta. Hvala klubu koji obezbjeđuje sredstva da se pojavim na tim takmičenjima bez ikakvog pritiska”, kazala je Radulović.

Radulović i Drašković nastup na prošlogodišnjem EP završile su kao petoplasirane, porazom u meču za bronzanu medalju.

Kataš Podgorice, Mijat Vojvodić kazao je da će u Dubaiju imati priliku da se iskupi za, kako je naveo, ne baš sjajno izdanje na turniru Premijer lige u Parizu.

"Konkurencija je, kao i u Parizu identična, tako da će svaka pobjeda morati dobro da se zasluži. Vjerujem u sebe i svoj rad, napredujem iz dana u dan i nadam se pozitivnom rezultatu. Turnir u Dubaiju okupiće preko 80 država svijeta, a u mojoj kategoriji prijavljena su 53 takmičara", kazao je Vojvodić.

On se zahvalio Karate klubu Podgorica i treneru Jugoslavu Bukiliću na velikoj podršci.

"Zahvalnost dugujem i kompaniji Lovćen osiguranje jer znaju da je sport najbolji brend Crne Gore i što prepoznaju rad i trud naših sportista koji predstavljaju svoju državu u svijetu. Nadam se da će naša saradnja još više jačati u narednom periodu i da će biti krunisana olimpijskim igrama u Tokiju", kazao je Vojvodić.

On je najavio da ga, poslije Dubaija, očekuje turnir Serije A u Salcburgu (od 2. do 4. marta) i Premijer liga u Roterdamu (od 16. do 18. marta).

Bonus video: