Pretresi na Cetinju: Policija oduzela oružje, municiju i marihuanu

57 pregleda 0 komentar(a)
Oružje, Cetinje, Foto: Uprava policije
Oružje, Cetinje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 15.02.2018. 14:13h

Cetinjska policija je danas pretresla dvije lokacija i tom prilikom pronašla i oduzela oružje, municiju i marihuanu, saopšteno je iz Uprave policije.

"Izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi Č.V. (35) iz Cetinja. Tom prilikom policajci su pronašli i oduzeli: pištolj marke "CZ M-57" kalibra 7,62 mm sa okvirom i četiri metka istog kalibra, pištolj marke "CZ M-57" kalibra 7,62 mm sa okvirom i sedam metaka istog kalibra, lovačku pušku marke "MC- 21automat", vazdušnu pušku marke "XTSAN" model 90, 14 metaka kalibra 7,57 R, 52 metka kalibra 7,62 mm – pištoljski, 60 metaka kalibra 12 mm – lovačkih i ručnu radio vezu marke "XAESU"", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da će pronađeno oružje i municija biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji će se nakon vještačenja izjasniti o kvalifikaciji djela", rekli su iz Uprave policije.

Cetinjska policija je takođe pretresla stana i druge prostorije koje koristi M.M. (33) iz Cetinja.

"Tom prilikom policija je pronašla i oduzela manju količinu biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: