O nekim legendama ne treba previše pisati jer njihove uloge govore više od riječi

Svaki slobodan tremutak glumac provodi sa porodicom, ženom Dašom i sinom Franom. Ne krije da mu je žena čvrst oslonac
1340 pregleda 0 komentar(a)
Milan Štrljić, Foto: TV VIjesti
Milan Štrljić, Foto: TV VIjesti
Ažurirano: 15.02.2018. 10:50h

Milan Štrljić rođen je 1952.godine. On je legendarni hrvatski i jugoslovenski glumac. Nastupio je u preko 60 filmova i odigrao stotinak uloga u tv serijama i u pozorištu.

1962. godine dolazi u Split gdje upisuje klasičnu gimnaziju. Nakon završene gimnazije upisuje glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Nakon nekoliko sporednih uloga, 1978. dobija glavnu ulogu u filmu Okupacija u 26 slika. Popularnost je stekao ulogom u TV seriji Velo misto i ulogom Laufera u TV seriji Nepokoreni grad. Početkom 1991.dobija ulogu u poznatoj TV seriji Bolji život.

Pored ovih serija, glumac nam je poznat i iz serije Kud puklo da puklo. U svojoj mladosti bio je dio ekipe u filmovima Hajde da se volimo, Sumnjivo lice, Balkan ekspres, Balkanski špijun kao još mnogi drugi. Ne trebaju nam posebne riječi hvale za ovog glumca, jer su sve njegove uloge u serijama i filmovima i više nego dobar dokaz njegove veličine.

Milan Štrljić se i danas, u svojim šezdesetim godinama, kada se pojave novinari na njegovim vratima kako bi ga intervjuisali, iznenadi. Smatra da njegov život nije posebno zanimljiva tema. Ta skromnost koja krasi ovog čovjeka čini njegov uslijeh i karijeru još snažnijom i bogatijom.

Milan Štrljić predaje studentima na fakultetu i kako kaže, iako im on službeno predaje i oni njemu predaju i uče ga, podsjećaju na mnoge stvari koje je ostavio u prošlosti. Mnogo ga raduje kada neko od njih dobije novu ulogu ili osvoji neku nagradu. Istina, podsjećaju ga na početke kroz koje je davno prošao.

Milan ima ćerku Ivu Štljić, glumica i književnica, iz prvog braka, od koje ga dijele kilometri jer ne žive u istoj državi. Trenutno živi sa svojom ženom Dašom Štrljić sa kojom ima sina Frana. Glumac ističe da svaki svoj slobodni trenutak posvjećuje porodici i otkriva da tajna njegovog dvije decenije dugog braka leži u bezgraničnom povjerenju i u još većoj ljubavi.

Nadamo se da ćemo ovog sjajnog glumca gledati još dosta dugo na našim ekranima, jer kako je i sam priznao, još uvijek mu se ne ide u penziju.

Milana Štrljića ćemo gledati i u seriji "Loza" koja se emituje nedjeljom od 19.10h na Televiziji Vijesti.

Bonus video: