Barski portal prijavio Đukanovića i Nikezićevu: Prijete nam fizički ili gašenjem sajta

“DPS je stranka koja svoje prijetnje dokazano zna da ostvari, a poruka - 'nećete dugo' usmjerena je na ugrožavanje fizičkog integriteta urednika portala i njegovih saradnika, ali i prijetnja gašenjem medija po svaku cijenu”, saopštio je Jovanović
358 pregleda 1 komentar(a)
Barski portal, Foto: Printscreen
Barski portal, Foto: Printscreen
Ažurirano: 14.02.2018. 20:25h

Urednik nedavno pokrenutog “Barskog portala“ Milenko Miško Jovanović podnio je u ponedjeljak veče krivičnu prijavu protiv predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i šefice barskog odbora te partije Branke Nikezić zbog “prijeteće poruke - 'nećete dugo'“.

U prijavi podnesenoj osnovnom državnom tužiocu u Baru, piše da je prijeteća poruka dio reagovanja Službe za informisanje barskog DPS-a, dostavljenog uredništvu prošlog petka. Jovanović je u prijavi naveo da je “ovom prijetnjom ugrožena bezbjednost i rad članova redakcije” i da je Đukanović pred zakonom odgovorno lice stranke na vlasti.

“DPS je stranka koja svoje prijetnje dokazano zna da ostvari, a poruka - 'nećete dugo' usmjerena je na ugrožavanje fizičkog integriteta urednika portala i njegovih saradnika, ali i prijetnja gašenjem medija po svaku cijenu”, saopštio je Jovanović.

On je ranije naveo da je uredništvo “Barskog portala” “krajnje ozbiljno doživjelo ovu, do sada nečuvenu prijetnju sa ovakvog nivoa”, i na pozornost pozvao novinarska udruženja, medijske kuće, NVO, OEBS, Kancelariju EU “ i ambasade zemalja civilizovanog svijeta”, od kojih redakcija “očekuje da primjereno reaguju”. U reagovanju iz barskog DPS-a, koje je uslijedilo nakon teksta “Barski portal trnu u oku predsjednici DPS-a” objavljenom prošle sedmice, navodi se da uredništvo ispunjava “pogubnu misiju, koja je naručena od vaših tutora i sponozora, kojima polažete račune”.

“Samo nastavite. Ništa novo od vas. Vi se ponosite onim čega se normalan čovjek stidi. Nepočinstva iz vaših redova koštaju ovo društvo, prije svega, na način što bez zastoja sve što postoji vučete nazad. Bolje reći, vi to pokušavate zadojeni mržnjom prema ovoj državi. Konfuzija koju je izazvalo izlaganje naše predsjednice vidna je upravo u vašim redovima. No, vi ćete nastaviti da izvršavate zadatke po nalogu onih van Crne Gore. I skrivaćete se iza floskule o 'nezavisnim medijima'. Koga vi pozivate da vam se pridruži u saradnji u ovoj sramoti koju činite? Ne možete se na taj način nikada afirmisati. Naprotiv. Nećete dugo...”, piše u reagovanju koje je potpisala Služba za informisanje barskog DPS-a.

Jovanović je dodao da je Udruženje novinara Crne Gore, “kao krovna novinarska asocijacija u državi”, u vezi sa ovim slučajem javno zatražilo da barsko tužilaštvo “ispita prijetnju DPS-a”.

“Od tužilaštva očekujemo pravnu kvalifikaciju učinjenog krivičnog djela, i nakon toga da protiv Đukanovića i Nikezićeve podigne optužni predlog u skladu sa zakonom”.

Bonus video: