Proslavljeni hrvatski glumac u novoj seriji na TV Vijesti

Žarka Radića gledaoci TV Vijesti pamte po ulogama iz serijala “Kud puklo da puklo” i “Ruža vjetrova”, a od nedjelje gledaćemo ga u hrvatskoj seriji "Loza"
690 pregleda 2 komentar(a)
Serija Loza, Foto: TV Vijesti
Serija Loza, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 14.02.2018. 12:55h

U seriji „Loza” gledaćemo Žarka Radića, proslavljenog hrvatskog glumca, u ulozi Vinka Radovanija, uglednog vinara sa izmišljenog ostrva Kampar, koji sa sinom Franom pokušava da unaprijedi proizvodnju vina. Na put mu staje porodica Gamulin, tačnije Zvonimir Ganulin, tazbina njegovog sina, koji žele da preuzmu isto zemljište za uzgajanje vinograda.

Gledaoci TV Vijesti Žarka pamte iz serija "Ruža vjetrova" u ulozi Krsta Barkulovića, zatim u ulozi Svete Tepavca iz komedije "Kud puklo da puklo".

"Vinko je čovjek tradicionalno vezan za zemlju što mi je strašno blisko jer je i moj tata pravio vino. Dobar je i moralan, ali kada je to potrebno, ne da na sebe. Hvala Bogu pa nakon dugo vremena snimam pravu seriju, s dobrim dramskim tekstom i fenomenalnom ekipom i sve to skupa miriše mi samo na uspjeh!" - izjavio je Žarko tokom snimanja "Loze".

Žarko Radić rođen je u Splitu 1950. godine. Diplomirao je na Akademiji za pozorište, film, radio i TV u Beogradu 1973. godine i do 1985. bio je stalni član Pozorišta na Terazijama, poslije Savremenog pozorišta. Od 1985. do 1991. imao je status slobodnog umjetnika. Godine 1991. otišao je iz Beograda i boravio u Montrealu (Kanada) i Bostonu (SAD) do 1999., i za to se vrijeme nije bavio glumom, već je tamo imao svoju malu tvornicu namještaja. U Hrvatsku se vratio 1999. godine, kada je postao stalni honorarni saradnik u HNK-u Split. Od 2005. radi u Rijeci, gdje je nekoliko godina bio direktor Hrvatske drame u HNK-u Ivana pl. Zajca, gdje je ostvario i brojne uloge. Onda se vratio isključivo glumačkom poslu.

Pored Žarka Radića, gledaćemo sjajnu postavu koju upotpunjuju Milan Šrtljić, Ksenija Pajić, Leona Paraminski, Vicko Bilandžić.

Seriju "Loza" pratite nedjeljom od 19.10h na TV Vijesti.

Bonus video: