Kaplanijeve slike prvi put u Podgorici

Kaplani će izložiti tridesetak radova srednjih i velikih formata rađenih u tehnikama akril, ulje na platnu i kombinovana tehnika, nastalih u prethodnih deset godina
2 komentar(a)
Edin Kaplani
Edin Kaplani
Ažurirano: 14.02.2018. 07:47h

Izložba slika „Mediteran“ Edina Kaplanija, akademskog umjetnika iz Ulcinja, biće otvorena u Umjetničkom paviljonu ULUCG večeras u 19 sati.

U prvom samostalnom predstavljanju podgoričkoj likovnoj publici, Kaplani će izložiti tridesetak radova srednjih i velikih formata rađenih u tehnikama akril, ulje na platnu i kombinovana tehnika, nastalih u prethodnih deset godina. Kaplani će premijerno predstaviti i radove velikih formata iz aktuelnog ciklusa započetog ove godine. Organizator izložbe je Centar za očuvanje i razvoj kultura manjina Crne Gore, a postavka je u paviljonu do kraja mjeseca.

Diplomac Fakulteta likovnih umjetnosti u Prištini 2004. u klasi profesora Redžepa Ferija, Kaplani je likovni pedagog ulcinjske Gimnazije “Bratstvo-jedinstvo”, a član je ULUCG od 2010. Do sada je samostalno izlagao 11 puta u Švajcarskoj, Ulcinju, Tuzima, Baru, Rožajama i u Beratu u Albaniji, te preko 200 puta na kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Izložbu će otvoriti predsjednik ULUCG Igor Rakčević.

Bonus video: