Milutin Obradović u Dnevnici: Možemo pomoći i kroz zdrave stilove života

Junak emisije svoje zadatke ispunio je do posljednjeg sa maksimalnom voljom, željom i zalaganjem, a, kako ističe, posebno je ponosan na svoje sugrađane
144 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2018. 14:06h

Građani na čelu sa akademskim slikarem Milutinom Obradovićem pokazali su da je Bijelo Polje grad humanosti, što publika imati priliku večeras da vidi u novoj Dnevnici.

“Milutin je pofesionalac u svemu sto radi, tako da nas nije iznenadilo i ono sto smo doživjeli u Bijelom Polju. A to se može opisati u rečenici koja je i lajt motiv cijele epizode - Humanost pripada Bijelom Polju. Kada se neko istinski potrudi da jedan svoj dan posveti nekome i pomogne onima kojima je pomoć potrebna, tada su i sve sile uz njega. Milutin se potrudio, a građani i privredni subjekti Bijelog Polja su znali to da cijene. Posebna epizoda, sa posebnom emocijom i pričom”, najavljuje večerašnju Dnevnicu Vladan Otašević, autor i producent emisije.

Junak emisije svoje zadatke ispunio je do posljednjeg sa maksimalnom voljom, željom i zalaganjem, a, kako ističe, posebno je ponosan na svoje sugrađane.

“Bijelo Polje je kao raskrsnica, ali i pored podjela na svim forntovima građani su sačuvali humanu stranu i saosjećajnost. Nesebnično su izlazili u susret bez obzira na visok datum, pokazujući da imaju volju da pomognu drugima”, priča Obradović, koji je kao radnik pumpe Zaton uspio da postavi rekord i prikupi najveću dnevnicu na jednom mjestu.

Jedan od zadataka koji je sam organizovao bila je biciklistička trka zbog koje je bio zatvoren gradski trg i jedna ulica.

“Biciklistička trka je imala za cilj da podigne svijest i pokaže kako da kroz zdrave stilove života možemo takođe biti humani. Moglo je to biti i neko poetsko veče, izložba, koncert, ali je ova trka ipak imala svoju čar. Naime, rekreativci bili su predvođeni najboljim crnogorskim biciklistom Demirom Mulićem, a učestvovao je i šezdesetpetogodišnji Nusret Salković, imali smo aktere svih starosnih dobi spremne da učestvuju i pomognu. Odazvao se veliki broj mojih prijatelja koji su tog dana molili šefove da ih puste sa posla kako bismo u toj trci bili masovniji”, pohvalio se Obradović.

Iako je na pojedinim zadacima od šefova dobijao sugestiju da bude brži, sagovornik Vijesti ističe da se na svim zadacima podjednako trudio.

“Radio sam poslove za koje nijesam obučen, ali sam se trudio, imao sam volju i nijesam se libio posla”, ističe Obradović. On je tog dana imao i svog anđela čuvara u liku Čarli Čaplina koji se pojavio na snimanju.

“To je duh solidarnosti koji dolazi u odjeći siromaha kao ohrabrenje”, navodi Obradović, koji je svoju humanitarnu akciju završio kupovinom u Idea marketu ponijevši odličnu dnevnicu, ali i pune kese namirnica porodici za koju je radio tog dana.

Završetak snimanja bio je veoma emotivan za crnogorskog slikara, pa su, kaže, neizbježne bile i suze.

“Velika je stvar kad ste nekome, makar na jedan dan, heroj. To je mnogo veće od kumstva, bratimnjenja, a snažnije od zakletve i odanosti, tako da sam veoma ponosan na to kako smo obavili sve zadatke i na sumu koju smo radeći skupili”, zaključuje Obradović.

"Dnevnicu" gledajte večeras na TV Vijesti od 20 sati.

Galerija

Bonus video: