STRELJAŠTVO

Anđela apsolutna rekorderka

54 pregleda 2 komentar(a)
Anđela Miličković, Foto: Streljački savez Crne Gore
Anđela Miličković, Foto: Streljački savez Crne Gore
Ažurirano: 04.04.2019. 23:55h

Na prvenstvu Crne Gore standardnim vazdušnim oružjem, Anđela Miličković, koja je po godinama juniorka, „upucala” je 621,1 bod.

Time je ostvarila apsolutno najbolji rezultat crnogorskog streljaštva u ovoj disciplini, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji!

"Ovo je rezultat za najveće domete i top svjetsku konkurenciju, a koji je Anđela ostvarila gotovo rutinski, te je očigledno da ima prostora da ide još više i bolje. Kako su od 1. januara 2018. po međunarodnim streljačkim pravilima ženske i muške discipline identične po bodovanju i trajanju, ovaj rezultat, ali i raniji rezultati Miličkovićeve i drugarica, pokazuju da ljepši pol ima i znanje i mogućnost ne samo za ravnopravno nadmetanje već i za dominaciju u svim disciplinama", navodi se u saopštenju Streljačkog saveza Crne Gore.

Pored Anđele, kako se navodi, dobre rezultate ostvario je i trio strijelaca iz Berana, Nemanja  Obradović, Miloš Božović i Miljan Dević.

"Svojim rezultatima i prikazanim nameću velika očekivanja. Svi su već duže vremena na koti 610+, pa su porasli apetiti za Evropsko prvenstvo u Đeru i  kvalifikacije za Olimpijske igre mladih. Moramo spomenuti i mlade strelkinje iz Pljevalja i Kolašina čiji rezultati izgledaju obećavajuće".

Po prvi put na nekom domaćem takmičenju, održana su finala u apsolutnim kategorijama za pušku i pištolj.

Među “puškašima” Anđela je bila neprikosnovena, ispred Sanje Dabetić i Vojina Tomovića, dok je kod “pištoljaša” najbolja bila Jelena Pantović, ispred danas odličnog Dušana Đukića i Željka Miličkovića. Da sumiramo, viđena je jedna dobra  portska predstava sa puno mladih strijelaca i dobre energije. Organizacija i opšti utisak su kao sa najvećih međunarodnih takmičenja. Takmičenje je potrajalo do kasno u podne, svi su otišli ispraceni medaljama i diplomama. Pred strijelcima je Evropsko prvenstvo koja će opredijeliti tok sezone pred nama", piše u saopštenju Streljačkog saveza Crne Gore.