SAOPŠTENO IZ OSCG

Peruničić i Dragovićeva potpisali stipendijske ugovore

Kako se navodi, zvanično najprespektivniji odbojkaš i odbojkašica Crne Gore u 2017. godini će u 2018. primati 200 eura mjesečno.
0 komentar(a)
Mina Dragović, Cvetko Pajković, Nemanja Peruničić, Foto: OSCG
Mina Dragović, Cvetko Pajković, Nemanja Peruničić, Foto: OSCG
04.04.2019. 23:55h

S obzirom da se radi o najperspektivnijima, bilo je to i logičan potez - Nemanja Peruničić i Mina Dragović potpisali su danas ugovore o stipendiranju, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Kako se navodi, zvanično najprespektivniji odbojkaš i odbojkašica Crne Gore u 2017. godini će u 2018. primati 200 eura mjesečno.

OSCG je, kako je saopšteno, stipendije obezbijedio na konkursu Ministarstva sporta, za sufinansiranje programa sportskih subjekata.

"Želja nam je , u saradnji sa Ministarstvom sporta, da nagradimo, ne samo darovitost, već kod oboje i predanost prema ovome sportu. Da im pokažemo da vodimo računa o njihovom razvoju, ali i ostalim mladim odbojkašicama i odbojkašima, predstavnicima budućih generacija koji će takođe biti u prilici da primaju mjesečnu naknadu”, izjavio je Cvetko Pajković, predsjednik OSCG.

Nemanja Peruničić, je odbojkaš Budućnost Capital Plaze (rođen 2001.g), a u prethodnoj sezoni je bio član pionirske, kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore, a standardni je član seniorske ekipe Budućnosti Capital Plaze.

„Zahvalio bih se Savezu i Ministarstvu na izdvojenim sredstvima, svakako da će nama ova stipendija značiti u budućem radu i da će nam biti podstrek za neke nove uspjehe“, kazao je Nemanja Peruničić.

Mina Dragović je odbojkašica Morače, (rođena 2000.g), a u prethodnoj sezoni bila je članica kadetske reprezentacije Crne Gore koja je osvojila srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu. Sa juniorskom je osvojila bronzano odličje na Balkanskom prvenstvu, a bila je članica i seniorske reprezentacije Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Evropsku ligu. Na kadetskoj Balkanijadi proglašena je za najboljeg srednjeg blokera prvenstva.

„Dugujem zahvalnost mom klubu Morači i trenerima koji su uložili veliki trud u nas, kao i Savezu koji je taj trud prepoznao. Naravno da će mi ova stipendija pomoći da još više napredujem i ovo je samo još jedan motiv da nastavim sa radom“, kazala je Mina Dragović.