BIO BRŽI OD NAPADAČA IZ ZASJEDE

Pogledajte kako je Lambulić bijegom izbjegao smrt

Nadzorne kamere zabilježile napadača koji je čekao Lambulića u žbunu i, kada se on parkirao golfom, pritrčao mu i zapucao
971 pregleda 0 komentar(a)
Vjekoslav Lambulić, Foto: Printscreen
Vjekoslav Lambulić, Foto: Printscreen
Ažurirano: 04.04.2019. 23:54h

Vjekoslav Lambulić za dlaku je izbjegao smrt preksinoć kada je ka njemu, za sada nepoznati napadač, ispalio tri hica iz pištolja.

Napadač je, vidi se na snimku dostavljenom “Vijestima”, čekao Lambulića u žbunu i, kada se on parkirao golfom, pritrčao mu i zapucao.

Lambulić je, međutim, bio brži i čim je primijetio maskiranog muškarca sa oružjem, pobjegao je.

JWPlayer video mesto

"Vijestima" je sinoć iz policije rečeno da im je Lambulić kazao da ne zna ko je pucao u njegovo parkirano vozilo. On je, navodno, začuđen i tvrdi da ništa ne zna o pucnjavi.

Policija, međutim, provjerava šta bi mogla biti pozadina ovog napada. Iz policije kažu da je oštećenje na vozilu njima prijavio prolaznik.

Lambulić juče nije odgovarao na pozive i sms poruke "Vijesti".

Na snimku sa nadzornih kamera, koje su zabilježile pokušaj ubistva Lambulića, vidi se kako on u 00:39 sati dolazi automobilom na parking kod Rimskog trga u Podgorici. Maskirani muškarac pretrčava preko parkinga i u trenutku dok Lambulić izlazi iz "golfa" prilazi automobilu.

U tom trenutku Lambulić se okreće i počinje da bježi iza vozila, a napadač ispaljuje tri hica u šoferšajbnu i bježi nazad preko parkinga. 

Izvor koji je dostavio snimak "Vijestima" tvrdi da su nadzorne kamere sa jednog objekta snimile da je napadač dva sata čekao Lambulića.

Lambulić je u septembru 2015. godine pravosnažno oslobođen optužbe da je učestvovao u švercu 25 kilograma kokaina od Beograda do Osla.

Prvostepenu presudu izrekla mu je sutkinja Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša, a potvrdilo je vijeće Apelacionog suda. 

Obrazlažući oslobađajuću presudu sutkinja Mugoša je tada navela da tokom postupka nije dokazano da su Ranko Krstović, Mileta Zvicer i Aleksandar Krekler švercovali kokain za Lambulića, iako su njih trojica pravosnažno osuđena presudom Okružnog suda u Hanoveru.

Preporučujemo za Vas