Ksenija Pajić nosi titulu „kraljice“ hrvatskih serija

Pročitajte sve o ženi koja je uspjela da uskladi svoju karijeru i majčinstvo, ženi koja neizmjereno uživa u kuvanju i koja je život podredila svojoj kćerki i njenom školovanju
858 pregleda 1 komentar(a)
Ksenija Pajić, Foto: Internet
Ksenija Pajić, Foto: Internet
Ažurirano: 12.02.2018. 13:09h

Ksenija Pajić. Dovoljno je samo ime i da nam pred očima bude slika prelijepa plavokose dame koja sada nezvanično nosi titulu „kraljice“ hrvatskih serija. Ksenija je rođena u Rijeci gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu 1984. godine. Na filmu je debitovala 1986. godine u zapaženoj sporednoj ulozi cimerke Mire Furlan. Svoju popularnost potvrdila je i u poznatom filmu „Oficir s ružom“ sa kolegom Žarkom Lauševićem.

Gledaoci TV Vijesti imali su prilike da je gledaju u ulozi Julijane Tomašević u seriji "Novine", kao Brigitu Franić u seriji "Tajne" i u seriji “Sve će biti dobro” kao Karmen Ebert.

Ipak šarmantna 56-godišnja Ksenija Pajić ne poriče da je najsrećnija kad radi. Kako navodi, svoj život je posvetila svojoj kćerki Viti koja joj je i najbolji kritičar. Zajedno provode dosta vremna ali ipak smatra da nisu najbolje prijateljice. „Ja sam mama, a ona je kći“, navodi Pajićeva.

Za sebe kaže da skromna i da ima par malih zahtjeva koje sebi priušti, ostatak je posvećen Viti i njenom školovanju. Vita je naslijedila muzički talenat od svog oca Emila Vukova, od kojeg se Ksenija davno rastala, ali isto tako ima i glumačkog dara. No osim zajedničkih obroka, u čijem spremanju Ksenija izuzetno uživa, i razgovora, majka i kći odlaze u šetnje, u pozorište i katkad čitaju iste knjige.

Ova samohrana majka nije morala da odbija uloge zbog djeteta. Smatra da ako je roditelj srećan da će i dijete biti srećno. Uspjela je da uskladi glumu i majčinstvo.

Nakon što je imala problema sa diskus hernijom koju drži pod kontrolom, omiljena glumica je priznala i da je u vezi sa jednim zagrebačkim ljekarom. Detalje ipak nije otkrivala.

Kseniju Pajić i njeno glumačko umjeće pratite u hrvatskoj dramskoj seriji „Loza“, nedjeljom od 19.10h na TV Vijesti.

Bonus video: