„ZagrebDox” od 25. februara do 4. marta

Međunarodni takmičarski program otvariće film “Preko svih granica” (Over The Limit) poljske rediteljke Marte Prus.
0 komentar(a)
Zgreb Dox
Zgreb Dox
Ažurirano: 12.02.2018. 10:37h

Najveći festival dokumentarnog filma u regionu “ZagrebDox” biće održan od 25. februara do četvrtog marta u Zagrebu a prikazaće 125 dokumentarnih filmova iz regiona i svijeta, uključujući 21 naslov u međunarodnoj konkurenciji i 17 u regionalnoj. Filmovi za 14. ZagrebDox odabrani su među skoro 1.400 prijavljenih, i raspoređeni u 14 programa. Uz međunarodnu i regionalnu konkurenciju, tu su i: Biografski dox, Glazbeni globus, Happy Dox, Kontroverzni dox, Majstori doxa, Stanje stvari, Teen Dox i ADU Dox.

Posebni programi uključuju Restartovu školu dokumentarnog filma i seleckiju “Nova Evropa”, koja obuhvata filmove iz istočnoevropskih zemalja koje su se nakon pada Berlinskog zida počele uključivati u EU, a dijele zajedničke probleme od odnosa prema izbeglicama, dominantnih konzervativnih vrijednosti i načina shvatanja demokratije i slobodnog tržišta, prenosi portal seecult.org...

Posjetioci će, najavljeno je, vidjeti i opuse dva renomirana autora - francuske rediteljke Kler Simon i domaćeg dokumentariste i snimatelja Borisa Poljaku, koji je ujedno i predsjednik međunarodnog žirija.

Međunarodni takmičarski program otvariće film “Preko svih granica” (Over The Limit) poljske rediteljke Marte Prus.

Bonus video: