Vremeplov: Privatni hoteli državni interes

0 komentar(a)
Hotel Otrant, Foto: Arhiva Vijesti
Hotel Otrant, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.02.2018. 10:40h

Vlada CG odlučila je da vlasnicima hotela koji nemaju sve potrebne dozvole, odobri nastavak radova kako bi objekti što prije bili stavljeni u funkciju. Namjera je da se izađe u susret investitorima koji još nijesu otpočeli ili ne mogu da dovrše radove zbog ograničenja u prostorno-planskoj dokumentaciji.

Među prodatim hotelima čija rekonstrukcija još nije počela su i ulcinjski Otrant, Galeb, Lido i Mediteran, kotorski Fjord, Planinka na Žabljaku, kao i nezavršeni Avala u Budvi, Rivijera kod Njivica, As u Perazića dolu, Vile Oliva u Petrovcu. Ozbiljnije investicije tek treba da počnu u Jadran Perastu, HTP Boka, itd.

Procjena Vlade je da je „završetak renoviranja ovih hotela državni interes, jer bi ekonomija imala višestruke koristi kao što su atraktivnost, povećanje prihoda, otvaranje novih radnih mjesta, rast vrijednosti nekretnina, pospješivanje dolaska novih investitora“. Vlada je zadužila Ministarstvo za ekonomski razvoj da „izda potrebne građevinske dozvole za investitore koji rekonstruišu objekte i šire sadržaj ponude, a imaju već potpisane ugovore sa Savjetom za privatizaciju ili Privrednim sudom, uz saglasnost opština iz njihove nadležnosti”.

Bonus video: