PO ODLUCI OSNOVNOG SUDA

Zbog nasilničkog ponašanja: Boškoviću određen pritvor od 30 dana

Bošković je uhapšen u petak veče nakon što je fizički napao dječaka romske nacionalnosti, a potom i Podgoričanku M. L. (27) koja je pokušala da ga zaštiti
113 pregleda 13 komentar(a)
Velibor Bošković, Foto: Luka Zeković
Velibor Bošković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.02.2018. 10:20h

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici, Miladin Pejović, odredio je pritvor do 30 dana Veliboru Boškoviću (33) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje, saopštila je "Vijestima" portparolka Osnovnog državnog tužilaštva Danka Ivanović Đerić.

Bošković je uhapšen u petak veče nakon što je fizički napao dječaka romske nacionalnosti, a potom i Podgoričanku M. L. (27) koja je pokušala da ga zaštiti. Napad se dogodio oko 21 sat u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, gdje je Bošković, u društvu dva prijatelja, ispred restorana brze hrane "Gurman", nogom u glavu udario dječaka kojeg je prethodno maltretirao, jer ga je sumnjičio da mu je nešto ukrao iz vozila.

U trenutku kada je Bošković udario dijete, M. L. se nalazila u svom vozilu, nekoliko metara dalje i vidjevši to viknula na Boškovića da prestane, istovremeno pokušavajući da pozove policiju.

On je, međutim, počeo da prijeti i njoj da će je napasti, pa je M. L. izašla iz vozila i krenula prema restoranu "Bulevar", koji je u neposrednoj blizini, sa namjerom da se skloni od njega i pozove policiju.

Bošković je potrčao za njom uz prijetnje, sustigao je kod vrata restorana i pesnicom je udario u glavu. Kada je djevojka pala licem na pločnik, Bošković je udario još nekoliko puta. Tada su pritrčali njegovi prijatelji i sklonili ga, a potom su sva trojica počela da bježe.

Boškovića i jednog od njegovih prijatelja uhvatili su građani koji su u trenutku napada bili u restoranu "Bulevar" i zadržali ih do dolaska policije.

Njegovog trećeg prijatelja, nedugo potom, policija je privela u podgorički Centar bezbjednosti.

Djevojci je pružena medicinka pomoć u Urgentnom centru, a dječaku u Dječjoj bolici. Oboje su lakše povrijeđeni.

Istragu o ovom događaju vodi  Osnovni državni tužilac u Podgorici Miroslav Turković, prema čijem predlogu je sudija Pejović odredio pritvor Boškoviću. 

Iz policije je “Vijestima” nezvanično rečeno da je Bošković povratnik u vršenju krivičnih djela. On je ranije osuđivan zbog dva napada na policajca, učestvovanja u tuči i zbog razbojništva.

Preporučujemo za Vas