Oduzeto oružje i municija, Bjelopoljac poslat u ZIKS

Za njim je bila izdata naredba Suda za prekršaja u Bijelom Polju za dovođenje radi izdržavanja kazne zatvora
110 pregleda 5 komentar(a)
Oružje Bijelo Polje, Foto: Uprava policije
Oružje Bijelo Polje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 12.02.2018. 08:47h

Bjelopoljska policija uhapsila je u subotu 10. februara N.Š. (26) i u pretresu kuće pronašla i oduzela oružje i municiju.

Kako navode iz Uprave policije, za njim je bila izdata naredba za izdržavanje zatvorske kazne, pa je u pretresu, u pokušaju bjekstva iskočio iz prozora, nakon čega su ga policajci uhapsili.

"Službenici CB Bijelo Polje su, 10.02.2018. godine, postupajući shodno operativnim saznanjima, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju, izvršili pretres stana i drugih prostorija u jednom bjelopoljskom naselju koje su vlasništvo P.Š. (58), a koje između ostalog koristi i član porodice N.Š. (26). Pretresom su pronađeni i oduzeti: puška M-48 kalibra 7,9 mm sa dva metka kalibra 7,9 mm, bez dokumentacije; pištolj marke „Browing“ kalibra 9 mm, sa okvirom i 5 komada metaka kalibra 9 mm, bez dokumentacije; osam komada metaka kalibra 7,62 mm i dvije vazdušne puške od čega je jedna bez serijskog broja," navode iz policije.

Oružje je, kako su kazali, upućeno u Forenzički centar radi vještačenja, nakon čega će se nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju izjasniti o kvalifikaciji djela.

"S obzirom da je za N.Š. bila izdata naredba Suda za prekršaja u Bijelom Polju za dovođenje radi izdržavanja kazne zatvora, on je lišen slobode. Tom prilikom je pokušao da pobjegne iz kuće tako što je iskočio kroz prozor, ali su ga policijski službenici sustigli i nakon lišenja slobode sproveli u ZIKS," zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: