Dragana Konjević sedma u Gvadalahari

193 pregleda 0 komentar(a)
Dragana Konjević, Foto: Privatni album
Dragana Konjević, Foto: Privatni album
Ažurirano: 11.02.2018. 17:13h

Crnogorska karate reprezentativka, Dragana Konjević kao sedmoplasirana završila je nastup na turniru serije A u španskoj Gvadalahari.

Članica podgoričkog Omladinca pobijedila je u prvom kolu kategorije preko 68 kilograma Holanđanku Mišel Mertens (2:0), ali je u drugom izgubila od Tite Keinanen iz Finske (5:0), koja plasmanom u finale povukla u repasaž.

U repasažu je Konjević eliminisala Milicu Despotović iz Srbije (8:0) i zahvaljujući osvojenom prvom poenu Španjolku Mariju Garsiju Tores (3:3), a od borbe za medalju odvojio je poraz od bronzane Amerikanke Maje Vasović (2:1).

Konjević je kazala da je razočarana jer nije uspjela da osvoji medalju, navodeći da je generalno zadovoljna nastupom u Gvadalahari.

"Iz takmičenja u takmičenje dobijam sigurnost i vidim da možemo napraviti veliki rezultat na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu. Daće Bog da se naši ciljevi i želje ostvare. Zahvalila bih se karate klubu Omladinac i treneru Žarku Rakoviću koji je uspio da obezbijedi novac da učestvujem na turniru Serije A u Gvadalahari", kazala je Konjević.

Njena klupska koleginica, Ana Drašković zaustavljena je u trećem kolu. Ona je u prvom u kategoriji do 55 kilograma bila slobodna, u drugom je savladala Hrvaticu Aleksandru Hasani (2:0), dok je u trećem izgubila od Japanke Sare Jamade (5:1).

Turnir Serije A u španskoj Gvadalahari okupio je 1.354 takmičara.

Bonus video: