NASILNIK: Tukao dijete, pa djevojku koja ga je štitila

Bošković je potrčao za njom uz prijetnje, sustigao je kod vrata restorana i pesnicom je udario u glavu. Kada je djevojka pala licem na pločnik, Bošković je udario još nekoliko puta. Tada su pritrčali njegovi prijatelji i sklonili ga, a potom su sva trojica počela da bježe
240 pregleda 103 komentar(a)
Velibor Bošković, Foto: Luka Zeković
Velibor Bošković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.02.2018. 07:51h

Podgoričanin Velibor Bošković (33) uhapšen je preksinoć nakon što je fizički napao dječaka romske nacionalnosti, a potom i Podgoričanku M. L. (27) koja je pokušala da ga zaštiti. Napad se dogodio oko 21 sat u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, gdje je Bošković, u društvu dva prijatelja, ispred restorana brze hrane "Gurman", nogom u glavu udario dječaka kojeg je prethodno maltretirao, jer ga je sumnjičio da mu je nešto ukrao iz vozila.

U trenutku kada je Bošković udario dijete, M. L. se nalazila u svom vozilu, nekoliko metara dalje i vidjevši to viknula na Boškovića da prestane, istovremeno pokušavajući da pozove policiju.

On je, međutim, počeo da prijeti i njoj da će je napasti, pa je M. L. izašla iz vozila i krenula prema restoranu "Bulevar", koji je u neposrednoj blizini, sa namjerom da se skloni od njega i pozove policiju.

Bošković je potrčao za njom uz prijetnje, sustigao je kod vrata restorana i pesnicom je udario u glavu. Kada je djevojka pala licem na pločnik, Bošković je udario još nekoliko puta. Tada su pritrčali njegovi prijatelji i sklonili ga, a potom su sva trojica počela da bježe.

Boškovića i jednog od njegovih prijatelja uhvatili su građani koji su bili u restoranu "Bulevar" i zadržali ih do dolaska policije.

Njegovog trećeg prijatelja, nedugo potom, policija je privela u podgorički Centar bezbjednosti.

Inspektorima podgoričke policije, M. L. i dječak u prisustvu oca sinoć su ispričali kako ih je i zbog čega Bošković napao.

Djevojci je pružena medicinka pomoć u Urgentnom centru, a dječaku u Dječjoj bolici. Oboje su lakše povrijeđeni. Osnovni državni tužilac Miroslav Turković juče je nakon salušanja Boškoviću odredio pritvor do 72 sata zbog sumnje da je počinio krivično djelo - nasilničko ponašanje.

Iz policije je “Vijestima” nezvanično rečeno da je Bošković povratnik u vršenju krivičnih djela.

Iz te institucije kazali su da je ranije osuđivan zbog dva napada na policajca, učestvovanja u tuči i zbog razbojništva.

Bonus video: