DF: Izgleda da pojedine strukture u srpskom tužilaštvu prikrivaju kriminalno ponašanje Katnića

"Ko je branio srpskom tužilaštvu da navodni novac za državni udar pošalje zajedno sa Sinđelićem u Crnu Goru 29. oktobra 2016? Niko, ali novac nije bio u Tužilaštvu već u BIA koja je sve što je oduzela od Sinđelića predala Katniću", saopšteno je iz Predsjedništva Demokratskog fronta
65 pregleda 28 komentar(a)
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Ažurirano: 09.02.2018. 17:09h

Predsjedništvo Demokratskog fronta saopštilo je da "izgleda da pojedine strukture u srpskom tužilaštvu svjesno prikrivaju kriminalno ponašanje Milivoja Katnića."

"Današnji skandal u Višem sudu kad je 125.500 evra za navodni državni udar lično donio Milivoje Katnić Suzani Mugoši najbolji je dokaz da je novac sve vrijeme bio kod specijalnog državnog tužioca. Podsjećamo javnost da je advokat Radosavljević tražio da Viši sud od srpskog tužilaštva zatraži 125 500 evra, a da je Milivoje Katnić tom prilikom ćutao, ne obavijestivši sudsko vijeće da je isto to on tražio u oktobru 2017. i januaru 2018. Zašto je Katnić to prećutao? Jer je novac sve vrijeme bio kod njega, ali mu je trebala papirološka pomoć od djelova srpskog tužilaštva, kod kojeg nije bio novac, kako bi lakše mogao donijeti novac u sud. I zato, umjesto da novac bude dostavljen u Viši sud od strane srpskog tužilaštva, njega donosi Milivoje Katnić kod kojeg je bio sve vrijeme i za koji se nadao da neće morati da ga dostavlja. Nažalost, izgleda da pojedine strukture u srpskom tužilaštvu svjesno prikrivaju kriminalno ponašanje Milivoja Katnića, jer su iako novac nije bio kod njih, pojedini među njima vjerovatno očekivali da će se ovih 125.000 evra koje su bile kod specijalnog državnog tužioca poslije prvostpene presude podijeliti na ravne časti. Ko je branio srpskom tužilaštvu da navodni novac za državni udar pošalje zajedno sa Sinđelićem u Crnu Goru 29. oktobra 2016? Niko, ali novac nije bio u Tužilaštvu već u BIA koja je sve što je oduzela od Sinđelića predala Katniću", saopšteno je iz Predsjedništva Demokratskog fronta.

U saopštenju je rečeno da uopšte "nije teško zaključiti da je novac sa Sinđelićem došao u Crnu Goru, ali da su se do posljednjeg trenutka nadali da ga Katnić neće morati otkopavati ispod peleta i donijeti u sudnicu."

"Otvarajući kovertu u kojoj se nalazi novac sudija Mugoša, i pored upozorenja, je dodatno kontaminirala postupak, jer će sad tragovi Milivoja Katnića biti obrisani tragovima zaštićenog svjedoka saradnika Saše Sinđelića, što je i bio cilj ovog sudskog dokaznog vodvilja. Predsjedništvo DF - a nema dilemu da se svjedok saradnik i televizijska zvijezda u najavi Saša Sinđelić u ovom trenutku valja u ovih 125.000 evra kako bi se obezbijedila DNK potvrda, jer je novac na sigurnom taman kao i Sinđelićevi i Velimirovićevi telefoni. Ova farsična predstava slična beskonačnosti baterije Lenova predstavlja još jedan dokaz zbog čega su juče lideri DF - a Andrija Mandić i Milan Knežević udaljeni do kraja dokaznog postupka, da ne bi remetili procesnu disciplinu laganja i montaža Milivoja Katnića, pošto im se proces pretvorio u neuropsihijatrijsku dijagnozu Saše Sinđelića. Da sprdnja bude potpuna, u danu kad Milivoje Katnić vraća 125.500 evra dobija kao vid odštete 43.000 evra zbog nesiplaćivanja dijela zarade dok je bio sudija Apelacionog suda. I gle čuda, odluku donosi isti onaj Viši sud u kojem Katnić okružen obezbjeđenjem vitla pištoljem i traži osuđujuće presude za lidere DF - a", saopšteno je iz Predsjedništva DF-a.

U saopštenju piše da, ako se bilo ko od crnogorskih građana u narednom periodu bude požalio na neefikasnost sudova "neka ode do Novog sela i zamoli Katnića za intervenciju, pošto je on živi primjer kako ga je Vesna Medenica zakinula za 43.000 evra, ali da je eto uspio uspostaviti kontakt sa pravdom mnogo lakše nego Paja sa "Rujom" preko kriptovanog telefona koji krči."

"Predsjedništvo DF - a nakon današnjeg svjedočenja Paje Velimirovića podsjeća crnogorsku javnost da smo u srpskom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu protiv Milivoja Katnića jer je "vojvodu" (ma šta to to značilo) podsticao na izvršenje krivičnog djela na teritoriji Republike Srbije. Tako da u najskorije vrijeme očekujemo procesuiranje vojvode Paje i majora Katnića, uvjereni da se bajramovački talik neće tako lako predati Srbima i da će poput Fadilja iskopati džeferdare iz Božićne i usred Ustaničke ulice aktivirati Nobela", saopštili su iz Predsjedništva DF-a.

Bonus video: