Podgorica: Oduzet skank i heroin, uhapšene dvije osobe

Pretresom stana i prostorija koje koristi M.K, policajci su pronašli i oduzeli predmete pogodne za izvršenje provalnih krađa
50 pregleda 3 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.02.2018. 14:44h

Podgorička policija je uhapsila dva lica od kojih je oduzeto oko 14 kilograma skanka i 15 grama heroina.

Policajci su 8. februara izvršili pretres kuća i drugih prostorija na četiri lokacije a koje koriste M.K, M.Đ, S.M. i Z.P, svi nastanjeni u Podgorici.

Pretresom kuće i drugih prostorija M.Đ. (31), državljanina Albanije nastanjenog u Podgorici, u spavaćoj sobi na tavanu pronađen je džak u kojem se nalazilo 13 pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, mase oko 14 kilograma.

"M.Đ. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", kaže se u saopštenju.

Navodi se da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se M.Đ. bavio nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge marihuane tipa skank koju je nabavljao u većim količinama i držao sakrivenu u svojoj kući, radi daljeg stavljanja u promet na području Podgorice i šire.

Pretresom stana i prostorija koje koristi M.K, policajci su pronašli i oduzeli predmete pogodne za izvršenje provalnih krađa.

"Radi se o više pari rukavica, potkapa takozvanih fantomki crne boje, većem šrafcigeru, pajseru, biber spreju, elektro šokeru i baterijskoj lampi", kaže se u saopštenju.

Navodi se da su kod M.K. pronađena i uz potvrdu oduzeta dva para registarskih oznaka od kojih su jedne plastificirane – lažne, kao i više saobraćanih dozvola za putnička vozila. Za navedene predmete su provjere u toku.

Druga akcija je izvedena 8. februara istog dana u večernjim časovima kada su policajci u ulici Mitra Bakića izvršili kontrolu M.Š. (30), kod kojeg je pronađeno pvc pakovanje sa oko 15 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin.

Kod njega su pronađeni deset tableta ksalola i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom droge. U društvu sa M.Š. bio je J.J. (32) koji je takođe kontrolisan.

"M.Š. je lišen slobode i on je uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", kaže se u saopštenju.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se M.Š. bavio nabavkom opojne droge heroin koju je potom stavljao u takozvanu uličnu prodaju.

Bonus video: