Hrvatska dramska serija "Loza" večeras na TV Vijesti

Od večeras, nakon Vijesti u pola sedam, pratite dramsku seriju "Loza" - priču o ljubavi koja odlazi u drugi plan zbog borbe oko zemljišta koje će biti okidač sukoba na malom hrvatskom ostrvu Kampar
472 pregleda 0 komentar(a)
loza serija, Foto: TV Vijesti
loza serija, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 25.02.2018. 13:43h

Radnja se vrti oko dvije porodice koje se bore oko istog zemljišta – jedni bi na njemu gradili, drugi sadili lozu. Zaplet koji liči našoj svakodnevici, tiče se poznatih tema, korupcije, nepotizma, zlatne mladeži, a sve se prikazuje kroz autentične lokacije i govor. I upravo je to ono po čemu se “Loza” razlikuje od sapunica.

Za srećan život na moru dovoljna je samo prava ljubav i flaša dobrog vina. Zvuči zaista primamljivo živjeti na ostrvu, uzgajati lozu, uživati u ljubavi, vinu, prijateljstvu. Tako i Maja i Frane dolaze iz Zagreba na ostrvo Kampar kako bi tu osigurali svoju egzistenciju i osnovali porodicu.

Frane je sin uglednog vinara sa kojim želi unaprijediti porodični biznis. Da bi u tome uspjeli, moraju proširiti zasade loze pa su odlučili da kupe veliko zemljište smješteno tik uz more. Međutim, isto zemljište želi da kupi i Majin otac, inače građevinski tajkun, porijeklom s istog ostrva.

Sukob oko zemlje postaje dramski okidač...

Divna slika lijepog života sa ostrva otkriva i svoju drugu, mračnu stranu izdaje i sumnje gdje se brat okreće protiv brata, otac protiv sina, gdje se ruše mostovi između prijatelja i komšija.

U bici između sjevera i juga, velikog i malog grada, tradicionalizma i nemilosrdne mafije, teško je znati ko su zaista vaši neprijatelji.

Dok zidovi malog morskog gradića stoje nepomično i svjedoče strašnim sukobima oko zemljišta, mladi bračni par pokušava da ostane zajedno i da ne poklekne pred teškom situacijom koja je sve zadesila.

Uz seriji glume Žarko Radić, Ksenija Pajić, Snježana Sinovčić Šiškov, Goran Marković, Franka Klarić , Kaja Toma Branica, Jakov Milošević, Špiro Guberina, Marko Cindrić i drugi.

Seriju je režirao Dario Pleić, scenarista je Vlado Bulić, a dramaturg Drago Kekanović.

"Dramska serija mora biti autentična u vremenu i prostoru, na koje se radnja oslanja. Ključni element, za razliku od sapunice ili telenovele, jeste autentičnost" – kazao je Nebojša Taraba, producent "Loze". "Mi smo u “Lozi” pokušali da približimo stvarni način kako ljudi u takvoj jednoj sredini žive, koji ih problemi muče. Zato se serija snimala isključivo na stvarnim lokacijama, otvorenim prostorima ostrva Zlarina, u kućama ostrvljana. U Holivudu se i u studiju mogu snimiti dobri materijali, ali kod nas nisu iste prilike, zato smo se odlučili na ovu drugu, možda skuplju, ali bolju verziju. Kada snimate u stvarnoj kući, sve može biti problem, sunce, buka, oblak koji se pojavio, ali krajnji je rezultat kvalitetan materijal.

"Seriju „Loza“ gledaoci TV Vijesti mogu pratiti nedjeljom od 19.10h.

Bonus video: