Vještak: Miranović potegao nož u stanju jakog straha

Miranović pred Tabaševim vijećem, u ponovljenom postupku, odgovara zbog optužbi da je 19. septembra 2013, oko 3 sata i 40 minuta, u Podgorici, na trotoaru ispred svoje kuće, nakon kraće prepirke, nožem ubo Lazarevića u predjelu grudnog koša, nanoseći mu teške povrede
877 pregleda 5 komentar(a)
Petar Miranović, Foto: Savo Prelević
Petar Miranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.02.2018. 10:56h

Petar Miranović (30) bio je u stanju straha jakog intenziteta kada je na pragu svoje kuće nožem ubo sugrađanina Predraga Lazarevića.

To je juče u sudnici Višeg suda kazao neuropsihijatar prof. dr Stanko Milić, koji je pred vijećem sudije Predraga Tabaša branio nalaz tročlane komisije vještaka.

Neuropsihijatar je objasnio da su nalaz i mišljenje dali na osnovu neposrednog pregleda Miranovića i dokaza iz spisa predmeta. Istakao je da je okrivljeni u preddeliktnoj situaciji bio u stanju afektivne razdraženosti srednjeg intenziteta, ali da se stepen jačine promjenio kada je, dok se budio iz sna, čuo viku i prijetnje oštećenih.

“Subjektivni osjećaj zbog situacije u kojoj se našao otac Petra Miranovića, Aleksandar Miranović, u neposrednom preddeliktnom periodu, zbog vike i galame više lica pred njihovom kućom, u trenutku kada se okrivljeni budi, prelazi u afekat straha jakog intenziteta”, kazao je Milić.

Odgovarajući na Tabaševa pitanja, Milić je kazao da “vještaci nisu navijali”, već samo cijenili ono što su našli u spisima predmeta.

“Zaključili smo da je u trenutku izvršenja krivičnog djela kod okrivljenog bio dominantan afekat straha jakog intenziteta, plus prateći afekat razdraženosti jakog intenziteta”, kazao je Milić.

Sudija Tabaš pročitao je iskaze svjedoka Igora Đuraškovića, Nikole Šoća i Mirjane Vukotić, a potom pozvao tužioca i branioca optuženog, advokata Zorana Piperovića da iznesu završne riječi.

Na Piperovićev zahtjev davanje završnih riječi odgođeno je za 14. mart.

Miranović pred Tabaševim vijećem, u ponovljenom postupku, odgovara zbog optužbi da je 19. septembra 2013, oko 3 sata i 40 minuta, u Podgorici, na trotoaru ispred svoje kuće, nakon kraće prepirke, nožem ubo Lazarevića u predjelu grudnog koša, nanoseći mu teške povrede.

Prvostepenu presudu ukinuo je Apelacioni sud, koji je Tabašu naložio da utvrdi i valjano obrazloži odlučne činjenice, s obzirom na nalaz vještaka u vezi sa fizičkim obračunom oštećenih sa ocem optuženog.

Bonus video: