Vremeplov: Za Lalićevu kuću treba još novca

Na sastanku je rečeno je da nije potrebna mnogo novca da bi spomen-kuća što prije bila stavljena u funkciju i zaštitila od propadanja i da bi se se vratio barem dio duga prema velikom piscu
5 komentar(a)
Mihailo Lalić (Novine)
Mihailo Lalić (Novine)
Ažurirano: 08.02.2018. 09:05h

Odbor za izgradnju spomen-doma književniku Mihailu Laliću, konstatovao je da je dosad realizovan najveći dio zaključaka toga odbora. Na sjednici koja u rodnom selu književnika, Trepči kod Andrijevice, rečeno je da je zahvaljujući novcu koji je obezbijedilo Ministarstvo kulture CG, otkupljen objekat i zemljište za spomen-dom Laliću, koje je vlasništvo MZ Trepča.

Lokalna uprava iz Andrijevice asfaltirala je trasu do kuće Lalića. Konstatovano je da preostaje još da se obezbijedi novac za adaptaciju objekta i kupovinu neophodnog inventara.

Odbor za izgradnju spomen-doma Laliću ne raspolaže novcem, pa je zbog toga na sjednici zaključeno da se još jednom uputi zahtjev potencijalnim sponzorima, Vladi i opštinama da donacijama obezbijede novac.

Na sastanku je rečeno je da nije potrebna mnogo novca da bi spomen-kuća što prije bila stavljena u funkciju i zaštitila od propadanja i da bi se se vratio barem dio duga prema velikom piscu.

Bonus video: