I Mugošini sinovi prodaju nekretnine

Sinovi bivšeg gradonačelnika Podgorice prodali su poslovne prostore od po 82 kvadrata na prvom spratu u zgradi “Vektre”
558 pregleda 37 komentar(a)
Marko Mugoša i Miljan Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Marko Mugoša i Miljan Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.02.2018. 14:38h

Sinovi bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše - Marko i Miljan, prodali su poslovne prostore od po 82 kvadrata na prvom spratu poslovno - stambenog kompleksa Vektra u Podgorici.

Mugoše su 12. decembra 2017. godine, kako piše u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, zaključile kupoprodajne ugovore sa Amirom Bajramović koja se uknjižila kao vlasnik oba poslovna prostora 28.decembra.

Prostori su godinama bili u vlasništvu sinova doskorašnjeg ambasadora Crne Gore u Sloveniji.

Time je nastavljena rasprodaja imovine Mugoša - Marko je ljetos prodao komforni stan od 217 kvadrata na šestom spratu poslovno - stambenog kompleksa Cijevna commerc, preko puta zgrade Radio Televizije Crne Gore u Podgorici.

Mugoša je nedavno optužen za zloupotrebu službenog položaja u slučaju “Carine” >>>

Sumnjiči se da je oštetio gradsku kasu za 6,7 miliona eura.

Optužnica je u Višem sudu na potvrđivanju.

Prodaja nekretnina u vlasništvu te podgoričke porodice u mnogim djelovima glavnog grada dešava se u vrijeme istraga Specijalnog državnog tužilaštva o milionskim malverzacijama napravljenim u vrijeme kada je Miomir Mugoša bio na čelu Podgorice.

Bivši ambasador ima i svojstvo osumnjičenog u predmetu Bazar, u kojem je takođe lokalni budžet navodno oštećen za više miliona eura.

Mlađe Mugoše, prema katastarskoj evidenciji, u glavnom gradu posjeduju još vrijednih nekretnina.

Marko je osnivač nekoliko firmi i prema tim podacima - imućniji je od svoga brata.

Uvidom u evideciju Uprave za nekretnine, na njegovo ime i dalje se vodi stan od 215 kvadrata u luksuznoj zgradi na mjestu nekadašnje Mljekare, kao i četiri garažna mjesta u podrumu.Na tu nekretninu Marko Mugoša ima kreditno opterećenje od 150.000 eura.

Mladi biznismen vlasnik je i poslovnog prostora od 73 kvadrata, a u nasljeđe od oca je dobio dvospratnu kuću od 220 metara kvadratnih u Tološima.

Marko niz godina posjeduje firmu Monteverde, a nedavno je registrovao još dva preduzeća - Skadar Lake View i Edmundo, kojima, prema nezvaničnim informacijama, želi da se okrene i biznisu izgradnje hotelskih kapaciteta na Skadarskom jezeru.

Miljan Mugoša vlasnik je porodične kuće u Tološima koju je dobio od oca na poklon, kao i dva poslovna prostora od po 16 i 34 kvadrata u ulici Jovana Tomaševića.

On je 2012. godine, u podgoričkom Osnovnom sudu, uslovno osuđen na šest mjeseci zatvora, nakon što je sa ocem fizički napao glavnog urednika i fotoreportera “Vijesti” Mihaila Jovovića i Borisa Pejovića.

Kasnije je krenuo očevim stopama u diplomatiju.

Prema Registru privrednih subjekata, na njegovo ime nema nijedne firme.

I familija dugogodišnjeg DPS funkcionera Svetozara Marovića počela je da rasprodaje brojne vrijedne nekretnine, nakon što su specijalni tužioci pokrenuli istrage protiv njega i porodice.

Bonus video: