PRIJE 10 GODINA

VREMEPLOV Strah od otkaza ugušio štrajk

Dio radnika je prije tri dana odbio radne obaveze “u srcu KAP-a” tražeći od uprave da im zarade poveća 30 odsto i zaustavi započetu reorganizaciju u službama održavanja
61 pregleda 1 komentar(a)
KAP, Kombinat aluminijuma, Foto: Savo Prelević
KAP, Kombinat aluminijuma, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.02.2018. 11:05h

Trodnevna spontana obustava rada u proizvođačkim pogonima KAP-a okončana je neuspjehom za radnike i bez ikakvog dogovora sa upravom. Pet radnika koji su dobili otkaze, predsjednik Sindikata KAP-a Milorad Vujović i predsjednik Sindikata cjeline Aluminijum Rade Krivokapić juče od 16 sati štrajkuju glađu u upravnoj zgradi.

Dio radnika je prije tri dana odbio radne obaveze “u srcu KAP-a” tražeći od uprave da im zarade poveća 30 odsto i zaustavi započetu reorganizaciju u službama održavanja.

“Spontana obustava rada radnika prekinuta je. Iako smo u najtežim trenucima izgledali jaki, složni i monolitni nažalost od samog jutra, vjerovatno pod uticajem uručenih pet otkaza, ljudi su počeli da se osipaju vjerovatno zbog strepnje za svoju egzistenciju”, kazao je Vujović novinarima i  dodao da je imao jednočasovni sastanak sa direktorom KAP Dž. Kazadijem, tokom kojeg nije ispio da ga ubijedi da povuče odluku o otkazima za pet radnika iz službe održavanja Elektrolize.

Preporučujemo za Vas