Pisac Goran Stojičić večeras u "Budu Tomoviću"

Stojičićeva knjiga je multimedijalna zbirka priča, kako izdavač navodi - prva u regionu, najvjerovatnije u Evropi, a možda i šire
1 komentar(a)
Goran Stojičić
Goran Stojičić
Ažurirano: 07.02.2018. 10:22h

Popularni beogradski pisac Goran Stojičić premijerno će podgoričkoj i crnogorskoj publici predstaviti svoju prvu knjigu priča “Besani”, večeras u 20 časova, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”

O knjizi će govoriti publicistkinja i pjevačica Vesna Milačić Kaja, a veče će muzikom obojiti nekoliko učenica Muzičke škole “Vasa Pavić”. Moderatorka će biti Marija Pešić.

Stojičićeva knjiga „Besani” je objavljena 2016. godine u izdanju kuće “Ammonite”, a u pitanju je multimedijalna zbirka priča (prva u regionu, najvjerovatnije u Evropi, a možda i šire, kako navodi izdavač).

“Uz svaku od 35 priča čitalac dobija isto toliko pjesama, kao muzičku podlogu (David Bowie, Massive Attack, Tom Waits, Cocteau Twins, Nick Cave, Tindersticks, Mazzy Star, The The, Mercury Rev, Morphine, Paul Weller, Amy Winehouse, The Smiths i mnogi drugi), skeniranjem odštampanih QR Code-ova, kao i ilustracije Slavimira Stojanovića Futro-a, koji je uradio i korice. Tema u ovim kratkim pričama je ljubav, tj. odnosi između 'Nje' i 'Njega'”, piše u najavi događaja.

Goran Stojičić je rođen 1965. godine u Beogradu. Oduvijek piše, ali je tek 2016. objavio svoju prvi knjigu „Besani”. Od juna 2016. godine do danas, imao je više od dvadeset promocija u Srbiji i regionu. O Goranovoj knjizi, kritike, analize i prikaze su napisali mnogi poznati glumci, pjevači, kompozitori, književnici. Zbirka priča je u novembru 2017. godine doživjela treće izdanje, prevedena je na engleski jezik (“Sleepless”, prevela Jelena Ćuslović), pojavila se i kao digitalno izdanje, te se prodaje i preko Amazona i ostalih relevantnih sajtova u svijetu, a upravo je započet i prevod na hebrejski jezik. Stojičić je krajem prošle godine pokrenuo „Besane večeri” u Beogradu, gdje razgovara sa gostima iz svijeta kulture i umjetnosti. Završava svoju drugu knjigu koju će na proljeće 2018. ponovo objaviti za Ammonite.

Bonus video: