DEBEO DOSIJE

Šišić dobro poznat policiji: U avgustu osuđen na dvije godine zatvora, u septembru se doselio u PG

Ranije je osuđivan zbog teške krađe i pokušaja ubistva i bio je u zatvorima u Tuzli i Zenici
156 pregleda 43 komentar(a)
Nermin Šišić, Foto: Savo Prelević
Nermin Šišić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.02.2018. 14:23h

Tuzlak Nermin Šišić je poznat tamošnjoj policiji po dužem spisku krivičnih djela. Šišić je osumnjičen za ubistvo petnaestomjesečnog djeteta u Podgorici i određen mu je jednomjesečni pritvor, kao i majci djeteta sa kojom je živio Jelenom Jovović.

On je u avgustu 2017. godine osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih povreda, ali je umjesto u zatvoru završio u glavnom gradu Crne Gore.

Opštinski sud u Tuzli je utvrdio da je Šišić u aprilu 2017. godine oko ponoći na tuzlanskom brdu Iliničica napao mladića koji je automobilom bio na toj lokaciji, prenosi Klix.ba.

Prišao je vozilu, razbio drškom pištolja staklo na vratima, otišao do svog vozila i pucao u pravcu nogu mladića i nije ga pogodio, te ga je udario drškom pištolja u glavu.

Ranije je osuđivan zbog teške krađe i pokušaja ubistva i bio je u zatvorima u Tuzli i Zenici.

Šišić je teško ranjen 2011. godine i tada je rekao da je u pitanju nesrećan slučaj, tj. da ga je slučajno upucao poznanik dok su gledali oružje u Goraždu.

U Podgorici je radio kao građevinski radnik, a prema riječima komšija, u Jeleninu kuću uselio je u septembru prošle godine.

Sumnja se da je Šišić duže vrijeme zlostavljao bebu.

Dječak je u bolnicu primljen bez znakova života s teškim povredama glave, a slučaj su policiji prijavili ljekari Hitne pomoći, nakon što su konstatovali da dijete po tijelu ima vidljive tragove nasilja.

Za ubistvo 15-mjesečnog dječaka Šišiću prijeti kazna do 40 godina, dok majka može biti osuđena do osam godina robije.