Muhamed Ali pao na doping testu

Na testu koji je urađen u aprilu prošle godine u njegovim uzorcima pronađena je zabranjena supstanca Trendolon, zbog čega ga je Međunarodna bokserska asocijacija (AIBA) žestoko kaznila
52 pregleda 1 komentar(a)
ali, Foto: Reuters
ali, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2018. 10:59h

On se zove Muhamed Ali, ima 21 godinu i bokser je, naravno.

Čime bi se uostalom bavio mladić koji se zove isto kao najveći bokser svih vremena, jedna od najupečatljivijih sportskih ličnosti svih vremena.

"Pravi" Muhamed Ali bi se, međutim, stidio svog imenjaka i prezimenjaka - Britanac Ali je, naime, suspendovan dvije godine zbog dopinga.

Na testu koji je urađen u aprilu prošle godine u njegovim uzorcima pronađena je zabranjena supstanca Trendolon, zbog čega ga je Međunarodna bokserska asocijacija (AIBA) žestoko kaznila.

"Dva nanograma su pronađena, ne mogu da objasnim odakle", rekao je Ali.

On tvrdi da je želio da skine kilažu, a ne da je poveća, pa je, kaže, još čudnije što je pozitivan na supstancu, kojom se povećava mišićna masa.

"Teško sam doživio ovo, mislio sam najviše šest mjeseci. Ali, oporaviću se i vratiti", rekao je Ali, koji je predstavljao Veliku Britaniju na Igrama u Riju, gdje je eliminisan u prvom kolu kategorije do 52 kilograma.

Bio je vicešampion Evrope 2016.

Bonus video: