Vuković izostao sa ročišta, Knežević predlaže da se sasluša u avionu

"Predložio sam da se pokuša kontaktirati Montenegro erlajns, jer on kao pasionirani ljubitelj putovanja ima više časova letjenja i od pilota JAT-a i Montenegro erlajnsa", kazao je Knežević
59 pregleda 0 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.02.2018. 09:58h

Specijalna tužizeljka Stojanka Radović u ponedjeljak će saslušati jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića u postupku formiranom nakon što je taj političar izjavio da mu je nuđeno 10.000 eura da se ukine presuda za napad na policajca, kojom je osuđen na četiri mjeseca zatvora.

Knežević je to jutros kazao u sudnici podgoričkog Osnovnog suda u nastavku procesa koji se protiv njega i njegovih kolega vodi zbog nasilničkog ponašanja u holu Skupštine Crne Gore u februaru prošle godine.

Jutrošnje suđenje Kneževiću, Branku Raduloviću, Milutinu Đukanoviću i Marini Jočić odgođeno je za 5. mart.

Sutkinja Jovović objasnila je da nisu uspjeli da uruče poziv za svjedočenje oštećenom funkcioneru Demokratske partije socijalista Miodragu Mišku Vukoviću. Vuković je jedini od oštećenih poslanika DPS-a koji u tom postupku još nije dao iskaz.

Knežević je u sudnici i nakon odgođenog ročišta kazao da bi najbolje bilo da Vukovića potraže u nekom od aviona Montenegro erlajnsa ili da se suđenje, pak, održi u samoj letjelici.

"Sama činjenica da se svjedok oštećeni Miodrag Miško Vuković ni danas nije pojavio da dȃ svoj iskaz značajno kontaminira ovaj postupak, ali činjenica da i ostali oštećeni iz DPS-a, poslanici, ne žele da prisustvuju ovom procesu najbolje govori o jednoj brutalnoj montaži i potrebi da se po sudovima na jedan neprizoran način dovode poslanici i funkcioneri DF-a. Potpuno je neshvatljivo da Vuković, poslanik DPS-a i doktor ustavnog prava, ne zna svoje obaveze kao svjedok oštećeni, a podsjetiću da je on i u optužnom predlogu naveo da je pretrpio strašne traume zbog uvreda poslanika DF-a i neobjašnjivo je da ni su ni policija ne mogu da otkriju na kojoj se on adresi nalazi. Predložio sam da se pokuša kontaktirati Montenegro erlajns, jer on kao pasionirani ljubitelj putovanja ima više časova letjenja i od pilota JAT-a i Montenegro erlajnsa. On je vjerovatno sad na nekom transkontinentalnom letu i možda je najbolje ročište održimo u nekom od aviona Montenegro erlajnsa," kazao je Knežević.

Bonus video: