Nikšićaninu krivična prijava za zelenašenje

Prema saznanjima Televizije Vijesti, pretresom stana osumnjičenog pronađen je i pištolj u nelegalnom posjedu zbog čega je protiv njega podnijeta i prijava za nedozvoljeno držanje oružja
213 pregleda 9 komentar(a)
Novac, pare, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Novac, pare, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 06.02.2018. 14:21h

Službenici Sektora kriminalističke policije Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala podnijeli su danas krivičnu prijavu protiv Nikšićanina Miša Aprcovića zbog osnovane sumnje da je duži vremenski period davao novac na kamatu Krunoslavu Ćaćiću.

Prema saznanjima Televizije Vijesti, pretresom stana osumnjičenog pronađen je i pištolj u nelegalnom posjedu zbog čega je protiv njega podnijeta i prijava za nedozvoljeno držanje oružja.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.A. u maju 2016. godine licu K.Đ. iz Plužina na tzv. zelenašku kamatu dao 400 eura, ugovarajući pritom za sebe nesrazmjernu imovinsku korist kroz kamatu od 15% na mjesečnom nivou, sve do isplate tzv. glavnice duga. Tom prilikom M.A. je, sumnja se, zahtijevao da mu K.Đ. kao zalog, odnosno sredstvo obezbjeđenja potraživanja za dati novac, da pištolj marke Star. Od maja 2016. godine, K.Đ. je M.A. redovno isplaćivao mjesečni i znos dogovorene zelenaške kamate, dok tzv. glavnicu nije uspio da vrati", saopšteno je iz policije.,

Iz policije dodaju da će u narednom periodu biti inteziviran rad na otkrivanju i procesuiranju osoba koje se bave zelenaštvom.

Bonus video: