Pogledajte kako je bilo na proslavi Proljećnog festivala

Uz pomoć specifičnih glasova i tradicionalnih instrumenata, članovi ovog sastava su izveli nekoliko poznatih pjesama iz svoje zemlje, poput “Yoheer”, “Proljeće”, “ Veličanje konja” i “Prvi snijeg”
81 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2018. 20:56h

Muzičkom manifestacijom u Crnogorskom narodnom pozorištu, u susret Kineskoj novoj godini, koja počinje za deset dana, večeras je proslavljen Proljećni festival.

Za zabavni program bio je zadužen veliki broj mongolskih plesača i pjevača, a glavne zvijezde večeri bili su članovi grupe Nair Bend, koji su imali i najviše prostora.

Uz pomoć specifičnih glasova i tradicionalnih instrumenata, članovi ovog sastava su izveli nekoliko poznatih pjesama iz svoje zemlje, poput “Yoheer”, “Proljeće”, “ Veličanje konja” i “Prvi snijeg”, a iznenađenje večeri bila je obrada pjesme “Last of the Wilds” čuvene finske grupe “Nightwish”.

Pored muzike, prisutni su mogli da uživaju i u tradicionalnom plesu naroda iz Unutrašnje Mongolije (kineska pokrajina), kao što su Savardang, a najviše pažnje privukao je performans Vu Jie koja je plesala sa činijama na glavi.

Veče je počelo intoniranjem himne Crne Gore i Kine, a po završetku, sa izvođačima su se na bini fotografisali i domaćin Cui Dživei, ambasador NR Kine u Podgorici i specijalni gost, crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

Oni su prije toga u društvu ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutina Simovića, razgovarali o saradnji dvije zemlje, te budućim projektima.

I Vujanović i Simović su iskoristili priliku da predstavnicima ambasade NR Kine čestitaju Novu godinu koja je u znaku psa.

Galerija

Bonus video: