Vremeplov: Željezara, treći put

MNSS je obećavao da će u Željezaru uložiti oko 117 miliona eura u narednih 5 godina, i povećati proizvodnju na 600.000 tona na kraju pete godine investicionog ciklusa
68 pregleda 2 komentar(a)
željezara, Foto: Arhiva Vijesti
željezara, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.02.2018. 09:50h

Najveća nikšićka fabrika AD Željezara treći put za četiri godine promijeniće vlasnika. Vijestima je potvrđeno da u Nikšić stižu novi investitori koji će preko dokapitalizacije kompanije Montenegro spreciality steels (MNSS), sada vlasnika Željezare, preuzeti fabriku. Vlada CG je, saznaju Vijesti , već odobrila MNSS-u dokapitalizaciju vrijednu 40 miliona eura. U Vladi nezvanično kažu da će novi vlasnik biti inostrana kompanija koja posjeduje željezare.

MNSS je obećavao da će u Željezaru uložiti oko 117 miliona eura u narednih 5 godina, i povećati proizvodnju na 600.000 tona na kraju pete godine investicionog ciklusa.

Željezara, sa oko 1.600 radnika, nikako da stane na noge, iako nekoliko puta mijenja vlasnike koji od države dobijaju silne subvencije za struju (u 2007. oko 12,3 miliona eura). Fabrici je prije privatizacije oprošteno i više od 75 miliona eura duga. Svojevremo je bila bila izdata u zakup ruskoj firmi Rusmontstil, a zatim prodata Midlend risorsu koji je bez najave otišao iz CG krajem 2005.

Bonus video: