Policija: Izvršeni pretresi u Ulcinju, nije nađeno ništa sporno

Kako su kazali iz Uprave policije, nije otkriveno ništa što bi ukazalo na opravdanost prijave
120 pregleda 3 komentar(a)
URA DPS kupovina glasova Ulcinj, Foto: URA
URA DPS kupovina glasova Ulcinj, Foto: URA
Ažurirano: 04.02.2018. 17:20h

Nakon što je ulcinjskoj policiji podnijeta prijava zbog navodnih zloupotreba na dan lokalnih izbora u Ulcinju, pretresom lokacija na kojima su se navodno dešavale zloupotrebe nije otkriveno ništa što bi ukazalo na opravdanost prijave, kazali su iz Uprave policije.

"Naime, član URA, O.B, je prijavio Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj da je u štabovima DPS-a kod Vitaka i Holegra u Ulcinju uočena zloupotreba koja se navodno odnosi na vođenje paralelnih biračkih spiskova. Na okolnosti prijave obavljen je razgovor sa licima na ovim lokacijama i preduzete su mjere i radnje na provjeri navoda. O svemu je upoznat državni tužilac u ODT u Ulcinju. Inicirana je naredba za pretres od sudije za istragu Osnovnog suda u Ulcinju. Nakon pribavljanja naredbe, službenici OB Ulcinj su izvršili pretrese na ove dvije lokacije, Pretresu na jednoj od ove dvije lokacije prisustvovao je i tužilac. Pretresima nisu pronađeni stvari i predmeti koji bi ukazali na vršenje krivičnih djela protiv izbornih prava," navode iz policije.

Iz policije podsjećaju da će, u koordinaciji sa tužilaštvom, podnijeti nadležnom tužiocu krivičnu prijavu protiv svakog lica za koje se ispostavi da je počinilo krivično djelo lažno prijavljivanje, a u vezi sa lažnim prijavama izbornih zloupotreba. Takođe, dodaju iz policije, krivičnu prijavu će podnijeti protiv svakog za koga se sumnja da je počinio krivična djela protiv izbornih prava.

Bonus video: