BOKS PRED ELIMINACIJOM IZ OLIMPIJSKE PORODICE

Bah prijeti: Bez "plemenite vještine" u Tokiju?!

0 komentar(a)
Tomas Bah, Foto: Beta/AP
Tomas Bah, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.04.2019. 23:46h

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah rekao je danas da bi boks mogao da bude izbačen sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, pošto MOK nije zadovoljan načinom kojim Međunarodna organizacija amaterskog boksa (AIBA) upravlja tim sportom.

Kako su prenijeli britanski mediji, MOK je nezadovoljan radom AIBA vezano za upravljanje boksom, finansije, suđenje i pitanja vezana za borbu protiv dopinga.

"MOK zadržava pravo da razmotri da li će boks biti u olimpijskom programu u Tokiju 2020. godine, ali i na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu ove godine. Izuzetno smo zabrinuti upravljanjem AIBA", naveo je Bah.

MOK je zbog toga započeo istragu, ugovori sa AIBA su zamrznuti, zajedno sa svim isplatama toj organizaciji. Očekuje se da će izvještaj biti završen do kraja aprila.

Bah je rekao i da je MOK bio zabrinut zbog suđenja u bokserskim mečevima na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

U AIBA se prethodnih mjeseci vodila borba za vlast, a prošle subote za privremenog predsjednika imenovan je Uzbekistanac Gafur Rahimov.