EVROPSKI DŽUDO OPEN

Samo Arso Milić i Nikola Gušić do plasmana u Sofiji

Milić i Gušić su ostvarili po tri sjajne pobjede, prije poraza od finalista iz Kanade - zlatnog Etjena Brijanda i Antoana Valoa -Fortijea
3 komentar(a)
Arso Milić, Foto: Zoran Đurić
Arso Milić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.04.2019. 23:46h

Crnoporski džudisti nijesu uspjeli da osvoje medalju na prvom takmičenju ove sezone - Evropskom džudo openu u Sofiji.

Najbliži cilju, od deset naših džudista danas u četiri kategoije, bili su Arso Milić i Nikola Gušić, ali su obojica zustavljeni u repasažu kategorije do 81 kilogram.

Milić je od starta nanizao tri pobjede - Španca Vilijama Molinu Đenera na vazari, Azerbejdžanca Jošguna Abdulajeva iponom u ekstra-tajmu, a potom iponom Ukrajinca Gračika Avagjana. U borbi za polufinale Milić je nakon minut i po u ekstra rundi izgubio vazarijem Kanađanina Etjena Brijanda.

U repasažu je izgubio od bronzanog Belgijanca Samija Čoučija i zauzeo je sedmo mjesto.

Isti plasman ostvario je i Nikola Gušić. On je na ipon dobio Poljaka Damijena Stepijena i Turčina Ilkera Guldurena, a na vazari Španca Alfonsa Solanu Urguiza. Borbu za polufinale Gušić je izgubio iponom od jednog od najboljih boraca na svijetu, Kanađanina Antoana Valoa-Fortijea, svjetskog viceprvaka i broznaog sa OI u Londonu u kojem je u 1. kolu pobijedio Srđana Mrvaljevića. Gušić je u repasažu izgubio od osvajača bronze, Šveđanina Robina Paceka

I Mrvaljević je dobro startovao danas u istoj kategoriji. Bio je slobodan u prvom a u drugom krugu je dobio na ipon Austrijanca Nika Hasmana. U trećem je Mrvaljević “pao” na ipon ruskom borcu Magomedu Abdulkagirovu. 

Na startu kategorije do 81 kilogram izgubio je Nebojša Gardašević na ipon od Kipranina Aristosa Mikaela.

U kategoriji do 90 kilograma Predrag Stanjević je u prvoj borbi dobio Ukrajinca Aleksandra Kruka a potom je izgubio od Mađara Gabora Vera, dok je Stefan Vidaković izgubio prvu borbu od Ukrajinca Igora Kniša.

Danilo Pantić je takođe iponom izgubio prvu borbu kategorije do 100 kilograma od Švajcarca Patrika Mozera, koji se domogao borbe za bronzu. Dimitrije Vukotić je preskočio prvu prepreku, pošto je na vazari savladao Islama MKamaevoglua iz Turske, ali je potom ioponom izgubio od Francuza Klemena Delverta.

I u supertteškoj kategoriji Jovan Peković je izgubio prvu borbu - iponom Španca Irinela Vasilea Grigoriasa Čelare.

Dan ranije su Nikola Gardašević (-73 kg) i Jusuf Nurković (-66 kg) izgubili prve borbe.