Redža tužiocu prijeti ubistvom

“Ubiću Faruka, ako ja ne stignem, ostaviću u amanet porodici”, zaprijetio je Mujo Redža
439 pregleda 10 komentar(a)
Mujo Redža
Mujo Redža
Ažurirano: 03.02.2018. 18:52h

Ulcinjanin Mujo Redža, koji izdržava višegodišnju kaznu zatvora u Spužu zbog prevare, divlje gradnje i nedozvoljenog držanja oružja, prijetio je osnovnom držvanom tužiocu u Ulcinju Faruku Resulbegoviću likvidacijom.

“Ubiću Faruka, a ako je ne stignem ostaviću to u amanet porodici”, zaprijetio je Redža tužiocu.

Tužilac Resulbegoviću je o tome obavijestio šeficu ulcinjskog tužilaštava Ferihu Muratović, Više državno tužilaštvo u Podgorici i policiju.

U dokumentu, u čije djelove su “Vijesti” imale uvid, Resulbegović navodi da ga je Redža prije toga nekoliko puta pominjao u negativnom kontekstu.

Resulbegović je bio zastupnik optužbe protiv Redže zbog krivičnog djela prevare i krivičnog djela gradnje bez dozvole u Pinješu. Redža je zbog toga osuđen na dvije godine zatvora.

Tvrdnje Resulbegovića date policiji potvrdio je i advokat Muja Redže, Arben Hodžić.

Hodžić je u prijavi policiji naveo da je krajem decembra prošle godine primio rješenje o potvrđivanju optužnice protiv Redže, po krivičnoj prijavi Estafijev Viktora. Tvrdi da ga je tog dana zvao Redža .

“Ovo su sve montaže. Ne znam zašto Faruk stalno diže optužnice protiv mene i šta sam mu ja skrivio... Pođi kod njega i slobodno mu reci da, ako mu ja zaboravim ili se meni nešto desi, neće mu zaboraviti moj sin jedinac”, piše u izjavi advokata Hodžića datoj u policiji.

Hodžić je nakon Redžinih prijetnji tužiocu, otkazao sva punomoćja Redži.

U aferi “Galeb“, Resulbegović je ranije podnio krivične prijave protiv bivšeg ministra Predraga Nenezić, pomoćnika Nebojše Popovića i direktora Ulcinjske rivijere Miodraga Jakšića. Tužilac ih sumnjiči za zlopupotrebu službenog položaja.

Pod lupom je i kompanija Rokšped koja je podigla kredit na hipoteku nepostojećeg hotela, a krivičnu prijavu zbog toga zaradio je i načelnik ulcinjskog katastra Dževdet Čaprić.

U istrazi, Redža se pominje i kao nelegalni graditelj na račun jedne kompanije iz Podgorice. On je ranije priznao da je za taj objekat falsifikovao punomoćje od izvjesnog Edmonda Đokaja i za to platio tri hiljade eura.

Protiv Redže se vode sudski postupci zbog prevare, a prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, otvoren je još jedan tužilački izviđaj.

Bonus video: