Stenmark sve bliži: Lindzi Von upisala 80. pobjedu u karijeri

Ona je do treće pobjede u sezoni, druge u spustu, a ukupno 80. u karijeri došla do u vremenu od minut, 12 sekundi i 84 stotinke.
117 pregleda 1 komentar(a)
Lindzi Von, Foto: Beta/AP
Lindzi Von, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.02.2018. 14:14h

Lindzi Von je sve bliže apsolutnom rekordu Ingemara Stenmarka - američka skijašica je pobjednica današnjeg spusta Svjetskog kupa u njemačkom Garmiš-Partenkirhenu.

Ona je do treće pobjede u sezoni, druge u spustu (41. u karijeri), a ukupno 80. u karijeri došla do u vremenu od minut, 12 sekundi i 84 stotinke.

Lindzi Von sada zaostaje šest pobjeda za rekordom koji u Svjetskom kupu drži legendarni Šveđanin Stenmark.

Za razliku od Amerikanke, koja je specijalistkinja za spust i superveleslalom, Stenmark je briljirao u tehničkim disciplinama - slalomu i veleslalomu.

Na drugom mjestu pobjedničkog postolja u Garmišu našla se Italijanka Sofija Gođa sa dvije stotinke zaostatka, dok je treće mjesto zauzela Austrijanka Kornelija Hiter, koja je ostvarila 13 stotinki lošije vrijeme od pobjednice.

Amerikanka Brizi Džonson našla se na četvrtom mjestu, a peta je Austrijanka Ana Fajt.

Trku je obilježio i pad Amerikanke Žaklin Vajls, koja će zbog teže povrede koljena propustiti Zimske olimpijske igre u Pjongčangu.

Gođa je vodeća u generalnom plasmanu spusta sa 349 bodova, 43 više od Vonove, dok je Tina Vajrater iz Lihtenštajna treća sa 298 bodova.

U generalnom plasmanu Svjetskog kupa vodeća je Amerikanka Mikaela Šifrin sa 1.513 bodova, a prate je Švajcarkinja Vendi Holdener sa 842 i Slovakinja Petra Vlhova sa 754.

Takmičenje u Svjetskom kupu nastaviće se sjutra od 10.20 sati, kada je na programu takođe spust, posljednji prije početka Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu (9. do 25. februar).

Bonus video: