Sudija u pritvor poslao 11 narkodilera: Osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije i trgovinu drogom

Pritvor do 30 dana Novović je odredio Božidaru i Mileni Rašović, Mirsadu Heroviću, Radonji Lazareviću, Zaimu Asanoviću, Petru Camoviću, Novaku Novoviću, Božini Bulatoviću, Aleksandru Mitroviću, Darku Andriću i Nikoli Pančevskom
223 pregleda 0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.02.2018. 09:34h

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda, Vladimir Novović, poslao je u pritvor jedanaestočlanu kriminalnu grupu, uhapšenu prije tri dana u nastavku policijske akcije “Barba”.

Pritvor do 30 dana Novović je odredio Božidaru i Mileni Rašović, Mirsadu Heroviću, Radonji Lazareviću, Zaimu Asanoviću, Petru Camoviću, Novaku Novoviću, Božini Bulatoviću, Aleksandru Mitroviću, Darku Andriću i Nikoli Pančevskom.

Jedanaestoro uhapšenih u Andrijevici, Beranama, Baru i Podgorici, Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Branilac Herovića, Lazarevića i Novovića, advokat Danilo Mićović, “Vijestima” je rekao da im je pritvor određen po svim pritvorskim osnovima.

U Istražni zatvor poslati su zbog opasnosti od bjekstva, ponavljanja krivičnog djela, opasnosti od uticaja na svjedoke, saučesnike, pomagača i opasnosti da bi ostankom na slobodi uništili dokaze.

Akciju “Barba” crnogorska policija sprovodi u saradnji sa kolegama iz Evrope i regiona od jula 2016. godine.