UHAPŠENI U POLICIJSKOJ AKCIJI "BARBA"

Sudija u pritvor poslao 11 narkodilera: Osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije i trgovinu drogom

Pritvor do 30 dana Novović je odredio Božidaru i Mileni Rašović, Mirsadu Heroviću, Radonji Lazareviću, Zaimu Asanoviću, Petru Camoviću, Novaku Novoviću, Božini Bulatoviću, Aleksandru Mitroviću, Darku Andriću i Nikoli Pančevskom
207 pregleda 0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.02.2018. 09:34h

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda, Vladimir Novović, poslao je u pritvor jedanaestočlanu kriminalnu grupu, uhapšenu prije tri dana u nastavku policijske akcije “Barba”.

Pritvor do 30 dana Novović je odredio Božidaru i Mileni Rašović, Mirsadu Heroviću, Radonji Lazareviću, Zaimu Asanoviću, Petru Camoviću, Novaku Novoviću, Božini Bulatoviću, Aleksandru Mitroviću, Darku Andriću i Nikoli Pančevskom.

Jedanaestoro uhapšenih u Andrijevici, Beranama, Baru i Podgorici,  Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena  proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. 

Branilac Herovića, Lazarevića i Novovića, advokat Danilo Mićović,  “Vijestima” je rekao da im je pritvor određen po svim pritvorskim osnovima.

U Istražni zatvor poslati su zbog opasnosti od bjekstva, ponavljanja krivičnog djela, opasnosti od uticaja na  svjedoke,  saučesnike, pomagača i opasnosti da bi ostankom na slobodi uništili dokaze. 

Akciju “Barba”  crnogorska policija sprovodi u saradnji sa kolegama iz Evrope i regiona od jula 2016. godine.

Preporučujemo za Vas